Gemeente druk met opruimen stormschade

Door: Bos Media Services

Deze omgewaaide boom in stadspark Overbos moet nog even wachten.

BEVERWIJK - Ook de komende week zal de gemeente nog werk hebben aan het opruimen van de stormschade. De ongewoon hevige storm die vorige week zaterdag over West-Nederland raasde, heeft veel schade aangericht. 

In de gemeente Beverwijk zijn ongeveer 50 bomen omgewaaid. Gelukkig hebben zich daarbij geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. De gemeente heeft samen met de brandweer bomen en takken die de doorgang van het verkeer belemmerden of voor gevaarlijke situaties zorgden, zo snel mogelijk na de storm verwijderd. Alle medewerkers van het team openbare ruimte van de gemeente en drie ingehuurde aannemers zijn met maximale inzet bezig geweest met het opruimen van de door de storm veroorzaakte schade.

De opruimwerkzaamheden betreffen inspectie van de schade, het verwijderen van omgewaaide bomen en losse takken, en het schoonvegen van wegen, fiets- en voetpaden. Het normale onderhoud aan het groen is even stilgelegd om al het personeel in te kunnen zetten bij de opruimwerkzaamheden. In de Hendrik Burgerstraat zijn in één keer alle bomen omgegaan. De storm heeft 12 bomen (acacia's) doen omvallen en de gemeente heeft twee bomen, die dreigden om te vallen, omgehaald. Vanwege deze enorme kaalslag heeft de gemeente besloten al in het komende plantseizoen, dat op 1 oktober 2015 begint, in overleg met de bewoners een aanvang te maken met het vervangen van de bomen.

Voor de vervanging van de andere omgewaaide bomen zal het college op termijn in overleg met de raad budget zoeken in de begroting. Bij het opruimen van de omgewaaide bomen en takken lag de prioriteit de afgelopen week op de straatbomen, omdat die voor de meeste overlast zorgden. De bomen in het park moeten tot in de loop van deze week wachten. Het is dan ook oppassen in de parken, want er kunnen nog loshangende takken naar beneden vallen.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl