Gemeente Heemskerk scheldt schulden ouders kinderopvangtoeslagenaffaire kwijt

Door: Ab Jenema

Foto: Rodi.nl

HEEMSKERK - De gemeente Heemskerk scheldt de schulden kwijt van ouders die gedupeerd zijn door de affaire rond de kinderopvangtoeslagen. Het gaat om gemeentelijke schulden, zoals de gemeentebelastingen en schulden rond sociale uitkeringen. De Rijksoverheid heeft de gemeenten opgeroepen om deze schulden alvast kwijt te schelden.

 

48 Heemskerkse gezinnen geraakt
In Heemskerk zijn op dit moment 48 gezinnen geraakt door de kinderopvangtoeslagenaffaire. Veel gedupeerden van de kinderopvangtoeslagenaffaire verkeren nog steeds in onzekerheid over de mogelijke schulden bij de gemeente. Wethouder Gaatze de Vries vindt dat de gedupeerde ouders niet langer in onzekerheid mogen blijven: “Deze ouders verdienen een schuldenvrije toekomst. Zij zijn hard getroffen door de toeslagenaffaire. Het kwijtschelden van deze schulden is een essentieel onderdeel voor het herstellen van het onrecht dat deze inwoners is aangedaan door het Rijk. Wij dragen graag bij aan de oplossing zodat deze inwoners verder kunnen met hun leven.”

Gedupeerden krijgen brief van de gemeente
De Belastingdienst bepaalt welke inwoners gedupeerd zijn door de kinderopvangtoeslagaffaire. De gemeente gaat uit van de gegevens van Belastingdienst. Deze inwoners ontvangen binnenkort een brief van de gemeente.

Verzamelwet hersteloperatie toeslagen 2022
Er is een wet in de maak, die voorziet in het herstellen van de schade die is geleden. Deze Verzamelwet hersteloperatie toeslagen moet op 1 januari 2022 ingaan. Vooruitlopend hierop heeft het kabinet een besluit genomen, waardoor gemeenten de gemeentelijke schulden van gedupeerde ouders vanaf 1 juli 2021 kunnen kwijtschelden.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing