Gemeente naar rechter om kwestie Wijckerpoort

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - De gemeente stapt naar de rechter om een oplossing voor het afgesloten parkeerterrein Wijckerpoort te vinden. Sinds vorige week is het parkeerterrein niet meer bereikbaar omdat ProRail/Strukton de spoorwegovergang heeft afgesloten. Tot die maatregel werd besloten nadat zich een storing in de spoorbomen voordeed.  

De gemeente wil op korte termijn overleg, maar bij verschillende onderdelen van NS bestaat onduidelijkheid over de verantwoordelijkheid, zo heeft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad laten weten. In een brief zijn de raadsleden vandaag over de stand van zaken geïnformeerd. ProRail zou de intentie gehad hebben de spoorwegovergang helemaal te sluiten, maar dat zou betekenen dat het parkeerterrein Wijckerpoort niet meer gebruikt kan worden. Dit is het enige gratis parkeerterrein in het centrum van Beverwijk. Het college schrijft: "Daarop heeft een gesprek plaatsgevonden met de betrokken partijen over tijdelijke maatregelen en een oplossingsrichting voor de toekomst. Tijdens het gesprek werd duidelijk dat er onduidelijkheid bestaat bij verschillende NS onderdelen over de verantwoordelijkheid over het beheer van dit stuk spoor. Op grond daarvan was het voor partijen niet mogelijk afspraken te maken. Vervolgens is van de zijde van Prorail/Strukton eenzijdig opdracht gegeven de overgang met ingang van donderdag 20 augustus 2015 te sluiten."

Het college wil dat de toegang zo snel mogelijk hersteld wordt met in acht neming van de veiligheid. Daarom moet er een nieuw gesprek komen om te bezien welke tijdelijke en meer lange termijn maatregelen kunnen worden genomen in relatie tot de huidige afsluiting, met als insteek dat het parkeerterrein zo snel mogelijk weer toegankelijk is en er tevens sprake is van een veilige overgang. Omdat bij de partijen binnen NS verdeeldheid blijft bestaan over wie het spoor beheert en in deze zaak verantwoordelijk is, is overleg met de eindverantwoordelijke spoorbeheerder voor de gemeente nog steeds niet mogelijk. Om met de juiste partij afspraken te maken heeft het college besloten dit middels een kort geding af te dwingen. De insteek blijft het parkeerterrein toegankelijk te krijgen middels een veilige toegang. In de tussentijd raadt de gemeente voetgangers en fietsers ten stelligste af een weg te zoeken langs de hekken en over het spoor.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing