Gemeente voor Rijdende Rechter

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Op dinsdag 20 november verschijnt de gemeente Beverwijk in een uitzending van de Rijdende Rechter. Een inwoner van de gemeente Velsen had mr. Visser gevraagd zich te buigen over zijn klacht. Tijdens een stormachtige januaridag, in KNMI termen een dag met code oranje, is hij in Beverwijk bij de Aagtenpoort, tegen de top van een net omgewaaide boom gereden. Hij stelt de gemeente aansprakelijk voor de geleden schade.

De gemeente wordt in de zaak vertegenwoordigd door verantwoordelijk portefeuillehouder Jaqueline Dorenbos. “Wij zijn in de zomer van 2012 benaderd door de programmamakers om onze medewerking aan het programma te verlenen. Na intern overleg hebben we besloten om mee te doen. Eén van de overwegingen die daarbij centraal stond was ons streven om als gemeente open en transparant om te gaan met klachten van burgers”.

Op vrijdag 29 juni vonden de eerste opnamen plaats. Na een locatiebezoek met mr. Visser vond de hoorzitting plaats in Huize Scheybeeck. Op vrijdag 13 juli volgde de uitspraak in de studio in Zaandam. De uitzending is op dinsdag 20 november 2012 om 22.20 uur op Net 1 bij de NCRV.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing