Gemeente zoekt nieuwe leden voor WMO-raad

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Om de meest kwetsbare mensen aandacht te kunnen blijven geven heeft de gemeente hulp en advies van haar burgers nodig. Daarvoor is onder meer de WMO-raad ingesteld. De gemeente is op zoek naar nieuwe leden voor deze WMO-raad. 

Sinds vorig jaar is er veel veranderd binnen de samenleving. Mensen moeten meer zelf doen en familie en buren krijgen daarbij een belangrijke rol. De belangrijkste doelstelling is iedere burger zo lang en zo goed mogelijk zelfstandig te kunnen laten wonen. De WMO-raad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college van burgemeester en wethouders over welzijn, ouderen, jeugd, chronisch zieken en gehandicapten en kwetsbare groepen.

Hoeveel tijd kost het?
De WMO-raad vergadert elke tweede maandagmiddag van de maand. U wordt benoemd voor een periode van vier jaar. Wmo-beleidsmedewerkers van de gemeente ondersteunen u bij uw werkzaamheden. Per maand moet u rekening houden met een inzet van ongeveer veertien uur.

Wie komen in aanmerking?
Vanuit uw eigen ervaringen en kennis kunt u mee denken over het functioneren van de voorzieningen of de ontwikkeling daarvan. De gemeente verwacht dat u een brug kunt slaan tussen de inwoners en het gemeentebestuur. De WMO-raad bestaat uit gedreven mensen, die zich inzetten om daadwerkelijk een bijdrage te leveren en de belangen van de doelgroep te behartigen. Kennis van en of praktische ervaring in Ouderenbeleid, VG-sector, GGZ, Jeugdzorg, financiering van de zorg en de participatie(-wet) zijn zeer welkom binnen de WMO-raad.

Meld u aan en maak het verschil!
Stuur uw CV vóór 20 september 2016 met motivatie naar:
Gemeente Beverwijk, afd. Samenleving,  t.a.v. Wmo-raad, Postbus 450, 1940 AL Beverwijk, e-mail: [email protected].

Na selectie van de brieven worden kandidaten uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Individuele gesprekken vinden plaats op een nog nader af te spreken datum. Om lid te worden van de WMO-raad moet u wel aan een paar voorwaarden voldoen: u bent inwoner van Beverwijk maar geen gemeenteraadslid (-steunlid) of ambtenaar. Ook als u werkzaam bent bij één van de zorg- of welzijn aanbieders kunt u geen lid worden van de WMO-raad.

Heeft u nog vragen? Bel dan met de gemeente Beverwijk, mw. T. van Zelst, op nummer 0251 256504. Een lid van de WMO-raad belt u dan zo snel mogelijk terug.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing