Gemeentebelangen: 'De burger voorop'

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK - Met de slogan 'De burger voorop' gaat Gemeentebelangen Beverwijk de verkiezingen in. De presentatie van het verkiezingsprogramma, afgelopen donderdag, vormde voor de lokale partij de start van de campagne. Ook de website www.gemeentebelangenbeverwijk.com is vanaf die dag in de lucht.

Niet gehinderd door Haagse perikelen van een hoger partijorgaan trekt Gemeentebelangen Beverwijk al jaren haar eigen plan. Met succes, want bij de vorige verkiezingen voor de gemeenteraad werd het aantal zetels verdubbeld van één naar twee. Nu mikt men op een derde zetel, met een kort en bondig programma. Een programma waar lijsttrekker Carli Bilars-Don trots op is, want: ,,Alle acht kandidaten op onze lijst hebben er hun bijdrage aan geleverd.''

Dat de partij de burger voorop stelt, blijkt bijvoorbeeld uit het plan om overleg met de inwoners verplicht te stellen voor alle besluiten die de gemeente moet nemen over zaken die de inwoners direct raken. Ook ziet men goede kansen voor een bepaalde mate van zelfbestuur voor buurten en wijken. De partij is overigens een voorstander van een fusie tussen de gemeenten in de noordelijke IJmond. En hoewel Gemeentebelangen Beverwijk zich nadrukkelijk niet wil profileren als ouderenpartij, is er wel bewust gekozen voor een aparte paragraaf over seniorenbeleid.

Ten opzichte van de ambitieuze plannen die Beverwijk in de afgelopen jaren ontwikkelde voor het Stationsplein en Meerplein heeft de partij een sceptische houding. Anton Middelhoff, nummer drie op de kandidatenlijst: ,,Wij waren vier jaar geleden de eerste partij die daarover een kritisch geluid liet horen en uiteindelijk is er geen donder van terecht gekomen.’’ Gemeentebelangen Beverwijk is bereid om in een nieuwe raadsperiode bestuursverantwoordelijkheid te dragen en heeft ook een eventuele wethouderskandidaat achter de hand.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing