Gemeentebelangen neemt niet deel aan verkiezingen

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - De lokale partij Gemeentebelangen neemt dit jaar niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Momenteel is Carli Bilars-Don het enige raadslid voor deze partij. Zij zette de partij in 2007 voort na het overlijden van jhr. Niko von Hertzberg.

Jarenlang moest Gemeentebelangen genoegen nemen met één of twee zetels in de Beverwijkse raad, maar in de bestuursperiode 2014-2018 veranderde dat. Toen slaagde de lokale partij erin om vier zetels te bemachtigen. Het succes was van korte duur. Het aantal lokale partijen breidde zich verder uit en daardoor ontstond versnippering. Uit een analyse van Radio Beverwijk op basis van de exit poll die de omroep in 2018 op de verkiezingsdag hield, blijkt dat vooral Democraten Beverwijk en Samen Beverwijk kiezers aan zich wisten te binden die vier jaar eerder nog op Gemeentebelangen hadden gestemd. In mindere mate profiteerde ook de partij VRIJ! van overlopende kiezers vanuit Gemeentebelangen.

In een persverklaring laten fractievoorzitter Carli Bilars-Don en steunfractielid Co Backer weten dat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op dit moment niet realistisch is. Zowel Bilars-Don als Backer hebben jarenlang deel uitgemaakt van de Beverwijkse raad. Beiden laten echter in hun besluit ruimte voor toekomstige ontwikkelingen. Dit blijkt onder meer uit de formulering van de tekst, waarin staat dat de oudste lokale partij van Beverwijk de plaatselijke politiek voorlopig verlaat. Vandaag is overigens de laatste dag waarop politieke partijen zich bij de gemeente kunnen melden met een kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op woensdag 16 maart is de verkiezingsdag, maar in verband met de coronasituatie mogen we ook op 14 of 15 maart al naar de stembus gaan.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing