Gemeentelijke onderscheiding Arthur Numan

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK – Tijdens de vrijdagavond gehouden sponsoravond van voetbalvereniging DEM is aan Arthur Numan een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt. Numan verzorgde tijdens deze avond een presentatie in de kantine van DEM en werd daarna door loco-burgemeester Frans Koster toegesproken.

Als blijk van waardering voor zijn verdiensten op hoog en internationaal niveau in de voetbalsport is aan Arthur Numan de legpenning van de gemeente Beverwijk toegekend. Het besluit hierover werd onlangs door het college van burgemeester en wethouders genomen.

Koster ging in op de carrière van Numan, die onder meer in het Nederlands elftal heeft gespeeld. Hij zette in 2003 een punt achter zijn werk als profvoetballer, maar geldt als een ambassadeur voor de sport en een voorbeeld voor de jeugd. Arthur Numan begon ooit als kind bij SV Beverwijk met voetballen.

"Je wordt nu in feite benoemd tot ereburger van de gemeente Beverwijk", aldus Koster in zijn toespraak aan Arthur Numan. De voetballer haalde daarop direct de ambtsketen van Koster's nek en hing de ketting zelf om. Koster bleef verbouwereerd achter, maar kon wel lachen om de spontane actie.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing