Gemeenteraad benoemt Nevin Özütok tot wethouder

Door: Ab Jenema

Beverwijk – Tijdens een ingelaste raadsvergadering, de eerste na het zomerreces van 2021, heeft de gemeenteraad Nevin Özütok (GroenLinks) tot wethouder benoemd. Zij volgt hiermee Haydar Erol op die begin juli opstapte na een debat over een omstreden longkankerrapport.

Kanjer van een kandidaat
Met de benoeming van Özütok is het college van B&W weer voltallig. In de gemeenteraad werd Özütok door fractievoorzitter Tekla Hulscher (GroenLinks) geïntroduceerd. Hulscher zei hierover: ?Ik beveel Nevin Özütok van harte aan. Wij menen dat wij een kanjer van een wethouders-kandidaat in huis hebben. Voor de inwoners, het college en voor de gemeente. ? Ze onderstreepte dat in de kandidaat van Özütok veel bestuurlijke ervaring te vinden is, dat zij participatie een warm hart toedraagt en veel zin heeft om voor de gemeente aan de slag te gaan.

Samenwerking van belang
Met 18 stemmen werd zij door de gemeenteraad benoemd, en dankte de raad voor het in haar gestelde vertrouwen. Özütok zei: ?Ik ben zeer vereerd om uw wethouder te mogen zijn. Ik zie uit naar een goede samenwerking met uw raad. ? En verder: ?Gezien de opgaven die er in Beverwijk zijn, is samenwerking van groot belang voor de gemeente. Ik zal me hier sterk voor inzetten. ?

Naar verwachting neemt zij de portefeuilles over van haar voorganger. Dit waren de portefeuilles Milieu, Duurzaamheid, Openbare Ruimte, Sport en Financiën. Op een later moment wordt dit definitief vastgesteld.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing