Gemeenteraad benoemt Niek Wijmenga tot wethouder

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Tijdens de eerste raadsvergadering na het zomerreces van 2023, heeft de gemeenteraad Niek Wijmenga (CDA) tot wethouder benoemd. Hij volgt hiermee Teun-Jan Tabak op die begin juni zijn ontslag als wethouder indiende vanwege gezondheidsproblemen.

College weer voltallig

Met de benoeming van Wijmenga is het college van B&W weer voltallig. In de gemeenteraad werd Wijmenga door fractievoorzitter Loek Dijkman (CDA) geïntroduceerd. Dijkman zei hierover: “Met Niek Wijmenga hebben wij een kandidaat-wethouder die ervaren is op de inhoud én weet hoe de politiek werkt. Daarnaast heb ik hem leren kennen als iemand die uitstekend kan samenwerken en goed benaderbaar is.” 

Aan de slag voor een bloeiend Beverwijk

Met 20 stemmen werd Wijmenga door de gemeenteraad benoemd. Wijmenga: ''Het is heel prettig om op deze manier te kunnen starten. Ik wil de raad danken voor het vertrouwen en ga mij– samen met alle inwoners en ondernemers – inzetten voor een bloeiend Beverwijk.”

Naar verwachting neemt Wijmenga de portefeuilles over van zijn voorganger. Dit waren de portefeuilles Financiën, Mobiliteit, Terrassen, Detailhandel en de Markt, Kunst en Cultuur, Recreatie, Toerisme en Strand en het project Zwembad. De portefeuilleverdeling wordt vrijdag 29 september door het college vastgesteld.
 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing