Gemeenteraad stemt in met alternatief scenario Landgoed Adrichem

Door: Ab Jenema

De Beverwijkse gemeenteraad heeft op 19 oktober ingestemd met een aangepast ontwerp voor Landgoed Adrichem. Hiermee blijft de vijver gehandhaafd en wordt de Laan van Adrichem niet openbaar toegankelijk.

In december 2021 is door de gemeenteraad het Definitief Ruimtelijk Ontwerp Landgoed Adrichem goedgekeurd. Maar na ontstane discussie over het dempen of verplaatsen van de vijver is er door het college een alternatief scenario opgesteld. Hiermee heeft de gemeenteraad nu ingestemd.

Wijzigingen: handhaving vijver en Laan van Adrichem niet toegankelijk
In het alternatieve scenario is door hockeyclub BHC Overbos een model uitgewerkt waarbij de vijver volledig gehandhaafd blijft. Daarnaast wordt de Laan van Adrichem niet openbaar toegankelijk, hiervoor is onvoldoende draagvlak bij de omliggende verenigingen.

Verantwoordelijk wethouder Cecilia van Weel is blij dat de gemeenteraad heeft ingestemd en de werkzaamheden binnenkort van start kunnen: “Na een lang en intensief traject ligt er nu een ontwerp waardoor de geliefde vijver behouden kan blijven. Dankzij het creatief meedenken van de hockeyclub”.

Geen extra kosten
Het alternatieve scenario past binnen de begroting van het eerder door de gemeenteraad goedgekeurde ontwerp.

Start werkzaamheden
In 2024 wordt gestart met de herinrichting van het sportpark.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing