Gemeenteraadslid Alex van Luijn (64) onverwacht overleden

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Geheel onverwacht is afgelopen nacht gemeenteraadslid Alex van Luijn overleden. Hij is in zijn slaap gestorven, vermoedelijk aan een hartaanval. Twee dagen eerder vierde hij nog zijn 64e verjaardag. ,,Een verjaardag met een zwart randje'', meldde hij zelf op Facebook, refererend aan het feit dat kort daarvoor zijn hond was overleden.

Alex van Luijn werkte voor staalfabriek Hoogovens en voor de centrale van energiebedrijf Nuon in Velsen-Noord. Hij werd wel de zigeuner van Beverwijk of de sheriff van Beverwijk genoemd, bijnamen waar hij trots op was. Na zijn pensionering werd hij politiek actief, in 2018 kwam hij voor de nieuwe lokale partij SamenBeverwijk in de gemeenteraad terecht. Later sloten zich ook raadsleden van andere lokale partijen aan bij de fractie en werd de naam gewijzigd in Samen Lokaal. Fractievoorzitter Ali Bal reageert geschokt en diep bedroefd op het nieuws. ,,Gisteren hebben we nog samen gewandeld en vandaag zouden we elkaar weer ontmoeten. Dit is verschrikkelijk.''

In de loop der jaren streed Van Luijn voor het behoud van de monumenten in Beverwijk. Zo zette hij zich onder meer in voor het verplaatsen van het beeld Mens-Stad-Leven naar het Stationsplein en bracht hij de verloedering van de Goede Raadkerk onder de aandacht. Het ging hem aan het hart dat het beeldbepalende kerkgebouw niet goed onderhouden werd. Ook bij de recente discussie over de herinrichting van het Kuenenplein was hij nauw betrokken en stak hij bewoners de helpende hand toe. Via sociale media wordt inmiddels met ongeloof en verdriet gereageerd op het overlijdensbericht. "Van dergelijke kleurrijke mensen kan je er niet genoeg hebben", laat fractievoorzitter Teun Jan Tabak van het CDA in Beverwijk weten.

Alex van Lujin laat een vrouw ne twee kinderen achter. (Foto: Facebook)

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing