Genomineerden IJmond Werkt Award 2015

Door: Bos Media Services

De winnaars van de IJmond Werkt Award 2014, Aart Kramers en Bas Callaway van Harsveld Apparatenbouw, ontvingen de award vorig jaar uit handen van Arjen Verkaik, bestuursvoorzitter van IJmond Werkt.

BEVERWIJK - De genomineerden voor de twaalfde editie van de IJmond Werkt Award zijn bekend. Een onafhankelijke jury, bestaande uit Marieke van Dijk (wethouder van de gemeente Heemskerk), Ton van de Scheer (voorzitter OV IJmond) en Aart Kramers (namens Harsveld Apparatenbouw BV, winnaar van de Award in 2014) heeft uit een sterk deelnemersveld drie werkgevers genomineerd. 

De jury vindt hotel-restaurant Sonnevanck uit Wijk aan Zee, Van Der Eng BV uit Heemskerk en Ahold uit Zaandam de drie bedrijven die qua opstelling en enthousiasme echte kanshebbers voor de Award zijn. Van Der Eng is genomineerd vanwege het feit dat de labelmaker méér is dan een werkgever, maar echt een leerbedrijf voor de werknemers. Ook op sociaal vlak springen zij er uit, de werknemers voelen zich volledig opgenomen in het team. Sonnevanck sprong er voor de jury uit vanwege hun keuze om de werknemer direct via begeleid werken in dienst te nemen, in plaats van, de meer veilige en meest gekozen vorm, detachering. Het vertrouwen in de werknemer is groot en dat werpt z'n vruchten af. Ahold, gevestigd in Zaandam en daarmee wellicht een buitenbeentje, is genomineerd omdat het als een prachtig voorbeeld geldt dat ook binnen multinationals fantastische werkplekken gecreëerd kunnen worden. Het feit dat de complete postafdeling gerund wordt door medewerkers via IJmond Werkt maakte indruk op de jury.

De genomineerde bedrijven hebben laten weten zich vereerd te voelen met de nominatie. Het is nu aan de aanwezigen van IJmond Onderneemt, dé ondernemersbijeenkomst van de regio op 17 november 2015 in de A9 Studio's in Uitgeest, om aan de hand van getoonde bedrijfsfilms de uiteindelijke winnaar van de IJmond Werkt Award te kiezen. Tijdens een inspirerend en afwisselend programma waarbij de IJmond centraal staat, worden naast de IJmond Werkt Award ook de Ondernemingsprijs IJmond en de Duurzaamheid Award uitgereikt. Meer info over de bijeenkomst is op www.ijmondonderneemt.nl te vinden. Hier kunnen werkgevers zich ook aanmelden.

De IJmond Werkt Award wordt uitgereikt aan het bedrijf uit de regio dat zich het meest inzet voor mensen die om wat voor reden dan ook steun nodig hebben om in hun werk goed te functioneren. De jury heeft bij haar keuze op verschillende aspecten gelet zoals bewust betrokken ondernemerschap, creativiteit in ondernemerschap, het geloof in het kunnen van de medewerkers, regiospreiding en voorbeeldfunctie voor de branche.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing