Gepassioneerde presentatie over boekbinden en goudborduren

Door: Ab Jenema

IJMOND - Vrijdag 27 oktober gaat Bibliotheek IJmond Noord van start met het eerste Presenteer & Informeer, het open podium van de bibliotheek.
Tijdens deze Presenteer & Informeer zal Margreet Beemsterboer vertellen over twee oude ambachten die zij met veel plezier uitoefent: boekbinden en goudborduren.

Met haar jarenlange ervaring als boekbinder blaast zij menig kapot boek uit de bibliotheek weer nieuw leven in. Waar een ander denkt ‘dat boek is niet meer te redden’ weet Margreet daar weer een prachtig boek van te maken.
Haar andere grote passie is goudborduren, een ambacht dat zij als een van de weinigen in Nederland nog beheerst. Zo goed dat zij werd uitgenodigd om de knielkussens voor het huwelijk van Willem Alexander en Maxima te borduren.
Ook heeft zij een aantal prachtige boekkaften geborduurd, een fascinerend goudwerk waarin ze veel verschillende materialen gebruikt. Een van haar andere specialiteiten is geknoopt kant, ook wel Igne Oyalari genoemd.
Tijdens deze Presenteer en Informeer zal Margreet ook veel van haar werk laten zien, een aanrader voor iedereen die van handwerken en ambachten houdt!
Presenteer & Informeer is gratis te bezoeken.
Wilt u ook uw kennis over een bepaald onderwerp delen op ons Open Podium stuur dan een mail naar [email protected].

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing