Gevarieerd programma bij Beverwijk Uit de Kunst

Door: Ab Jenema

De Neven van Ed

 

Zondag 17 september is het eindelijk weer zo ver: Beverwijk Uit de Kunst, de manifestatie die plaats biedt aan iedereen die Beverwijk een warm cultureel hart toedraagt. Meer dan zestig cultuurmakers presenteren zich rondom de Wijkertoren. In een programma van 13:00 tot 18:30 kun je kennis maken met deze cultuurmakers die het leven in Beverwijk zo leuk en aangenaam maken.

Muziek, dans, theater en film op vijf podia
Buiten op de pleinen zijn twee podia opgebouwd. In een sfeervolle muziektent vertolken singer-songwriters hun liederen en zingen we mee met volkszanger Brandon Bakkum en Astrid Nijgh, bekend van de hit ‘Ik doe wat ik doe’ en inmiddels weer helemaal hot!

Op een podium tegenover de Grote kerk ben je aan het juiste adres voor pop, rock en dance. We starten met talentvolle bands uit Beverwijk, waarvan Gentle en Fleebag al een behoorlijke fanbase hebben opgebouwd. Hoe breed het muziekaanbod in de IJmond is laat het verdere programma zien. Moeiteloos vinden overgangen plaats van de urban dj’s van #STOUT naar rock met De Neven van Ed en van de prachtige chansons van Alderliefste naar de hiphop van slotact Beastie Boys Undercover. Eerder heeft deze tributeband laten zien grote festivals als Zwarte Cross en de diverse podia in Beverwijk plat te kunnen spelen.

Binnen, in de Grote zaal van het Kennemer Theater is vooral dans en musical te bewonderen van leerlingen van Totally Dance, Masal en het Centrum voor de Kunsten Beverwijk en de amateurgezelschappen Blijmond, Chakchouka en de Tai Chi school. In de Kleine zaal van het theater vind je kindertheater, muziektheater en een korte documentaire van de Beverwijkse filmmaker Tessa Rietveld, die ook aanwezig is om haar film te introduceren.

Voor het verenigingsleven kun je bij het podium in de Grote kerk terecht. Koren en blaasorkesten laten horen en zien waar zijn zoveel plezier aan beleven en welke prachtige muziek zij maken.

Start van het culturele seizoen
Beverwijk uit de Kunst biedt de cultuurmakers een uitgelezen kans om zich bij de start van het nieuwe culturele seizoen te presenteren aan het grote publiek.  Dat doen zijn met informatie, demonstraties, lezingen, exposities en activiteiten. Te veel om op te noemen. Voorbeeld is een lezing over de activiteiten die Bibliotheek IJmond-Noord organiseert rondom het boek ‘Sara Burgerhart’, waarvan de bibliotheek een eerste druk uit 1782 heeft mogen ontvangen. Ook noemenswaardig is een speciale editie van het Filosofiecafé, met als thema ‘Wat is een Beverwijker?’      

Ook voor de kinderen is er veel te doen op de pleinen, in de Grote kerk en in de foyer van het Kennemer Theater. Zo kun je bijvoorbeeld steen bewerken, een film maken met Studio O, meedoen aan de dansworkshops, op de foto bij Lizzy of cup cake versieren bij Patisserie Leek. Zo maar, een greep uit het aanbod. Wil je meer weten, neem dan een kijkje op de website www.beverwijlkuitdekunst.nl of blijf op de hoogte via Facebook https://www.facebook.com/beverwijkuitdekunst/ en Instagram https://www.instagram.com/beverwijkuitdekunst/

 

Alles gratis 
Alle optredens, voorstellingen, demonstraties en activiteiten zijn 17 september gratis te bezoeken en aan deel te nemen. Inschrijving vooraf is niet nodig. Controleer vooraf wel goed de aanvangstijden. Bij sommige optredens gaan de zaaldeuren dicht als de voorstelling start.

Meer informatie: www.beverwijlkuitdekunst.nl

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing