Gezondheid is voor ons een zeer hoge prioriteit

Door: Jan Pronk

IJMOND - Vandaag organiseerde de IJmondgemeenten, de provincie Noord-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een informatiebijeenkomst voor inwoners, waarbij de presentatie van het nieuwe RIVM-rapport centraal stond. Tijdens de bijeenkomst reageerde Hans van den Berg, CEO van Tata Steel Nederland, op de publicatie.

"Vrijdag heeft het RIVM zijn rapport gepubliceerd over de bijdrage van Tata Steel aan de gezondheidsrisico's van omwonenden en de kwaliteit van hun leefomgeving. Samen met u heb ik zojuist geluisterd naar de toelichting van het RIVM op hun uitgebreide rapport en de diverse reacties."

"De afgelopen jaren heeft het RIVM in verschillende rapporten gewezen op de impact die het bedrijf heeft op de omgeving. Toch raken de laatste bevindingen van het RIVM ons omdat er voor het eerst getallen worden gekoppeld aan eerdere bevindingen. Ik zeg ons omdat ik ook namens al mijn collega's spreek. Op basis van eerdere rapporten en misschien nog wel veel belangrijker, op basis van feedback en kritiek van omwonenden hebben we al verschillende maatregelen genomen waarvan je de resultaten terugziet. En we gaan de komende tijd nog meer maatregelen nemen. Samen met de betrokken overheden, het vandaag aangekondigde expertpanel, omwonenden en het bedrijf."

"Wij willen een schoon, groen en circulair staalbedrijf zijn. Gezondheid is daarmee automatisch een zeer hoge prioriteit. We werken iedere dag keihard aan het verder verlagen van onze emissies en overlast, en daarmee aan het verder verminderen van onze impact op de omgeving. Er gaat geen dag voorbij dat we daar niet mee bezig zijn. We zijn ons erg bewust van de zorgen die leven en zijn zeer gemotiveerd om daar verandering in te brengen. Dat zeg ik als CEO en als inwoner van de IJmond. En ik hoop dat wij samen de stappen kunnen zetten naar een schoner staalbedrijf in een gezondere IJmond."

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing