Gezondheidscentrum Broekpolder bouwt verder aan gezondheid

Door: Jan Pronk

Feestelijke opening nieuwe huisvesting op 6 april 2018 met gastspreker Bas van de Goor

IJMOND - Gezondheidscentrum Broekpolder is de afgelopen maanden verder uitgebreid met extra ruimte aan het Steenhouwerskwartier 29 in Heemskerk. Na een aanzienlijke verbouwing is sinds kort het kind en jeugdcentrum gevestigd op de begane grond. Alle zorgverleners gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen, zoals logopedie, kinderfysiotherapie, ergotherapie, psychologie, stottertherapie en dyslexiebehandeling werken hier nauw samen.

Tevens worden twee vernieuwde groepsruimtes ingezet om vanuit het Gezondheidscentrum te werken aan leefstijlbegeleiding en ontmoeten. Wetenschappelijk onderzoek laat steeds vaker zien dat gerichte leefstijlaanpassingen sommige ziekten kunnen voorkomen danwel genezen. Denk aan: diabetes type 2, obesitas en bepaalde maag- lever- en darmaandoeningen. Deze aandoeningen geven minder “lijden” en kosten minder euro’s als we anders eten, meer bewegen en beter kunnen ontspannen. Gezondheidscentrum Broekpolder zet de komende jaren daarom meer in op preventie en bouwt verder aan gezondheid.

In de nieuwe grote ruimtes starten groepslessen voor volwassenen en kinderen: beweeglessen, yogalessen, Pilates lessen, cursussen mindfulness en danslessen. Ook wordt meer gebruik gemaakt van de buitenruimte in de wijk Broekpolder voor diverse buitenlessen zoals hardlopen, bootcamp en mindfulrun. Er zijn beweegmogelijkheden op ieder niveau!

Ook het wandelen op dinsdag en donderdag om 9 uur vanuit het centrum blijft gewoon doorgaan. En de komende maanden zal weer worden deelgenomen aan het wandelevenement Nationale Diabetes Challenge, waarbij tweemaal per week een uur gewandeld zal worden. Ook zijn er in het centrum diverse ontmoetingsactiviteiten en welzijnsactiviteiten zoals koffie-ochtenden, een zangkoor, het haak- en breicafé en een spelinloop voor de allerkleinsten. Ook nieuwe buurtinitiatieven van bewoners die goed aansluiten bij de thema’s ontmoeten, bewegen en ontspannen, zijn nog steeds van harte welkom.

Op 6 april om 16.30 uur vindt de feestelijke opening van de nieuwe huisvesting plaats samen met een aftrap van de nieuwe activiteiten. Gastspreker is Bas van de Goor, Olympisch kampioen volleybal en oprichter van de Bas van de Goor foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Na de officiële opening zijn er (vanaf circa 17.15 uur) diverse optredens, demonstraties en gezondheidstests en is er gelegenheid voor bezoekers tot kennismaken met het nieuwe aanbod rond kind en jeugd, leefstijl en ontmoeten.

Je bent van harte welkom om bij de opening op 6 april aanwezig te zijn, graag aanmelden via: [email protected]. Adres: Steenhouwerskwartier 29, 1967 KD Heemskerk.

Ben je benieuwd naar de diverse activiteiten in het centrum, de diverse aanbieders en de dagen en tijden, kijk dan op www.gcbroekpolder.nl/zorgprogrammas/agenda

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing