GGD Kennemerland opent nieuwe vaccinatielocaties

Door: Ab Jenema

IJMOND  - GGD Kennemerland opent volgende maand meerdere nieuwe vaccinatielocaties. De primaire focus ligt op het in korte termijn realiseren van twee grote test- en vaccinatielocaties in Haarlem en Beverwijk. Daarnaast wordt gewerkt aan het realiseren van extra ondersteunende vaccinatielocaties in Uitgeest, IJmuiden en Zandvoort.

Regio Kennemerland kent op dit moment één test- en vaccinatielocatie bij Schiphol en meerdere testlocaties in Vijfhuizen, Haarlem en Beverwijk. Hoewel er momenteel nog maar een beperkte hoeveelheid vaccins beschikbaar is, speelt GGD Kennemerland proactief in op de situatie waarin grootschaliger gevaccineerd kan gaan worden.

GGD Kennemerland is bij aanvang van de vaccinatiecampagne gevraagd de doelgroep zorgprofessionals te vaccineren en als vangnet te dienen voor huisartsen als het gaat om de doelgroep ouderen. Later dit jaar vaccineert GGD Kennemerland de doelgroep 18 tot 60 jaar zonder medische indicatie. Gemeenten zijn gevraagd potentieel geschikte locaties aan te reiken. 

Bert van de Velden, Directeur Publieke Gezondheid GGD Kennemerland: “Wanneer er in de nabije toekomst meer vaccins beschikbaar komen, is het van belang dat er meerdere vaccinatielocaties over de regio verspreid staan om zo efficiënt en doelmatig mogelijk te kunnen vaccineren. Voor inwoners moet het gemakkelijk zijn een locatie te bereiken. Daarom streven we er naar de bereikbaarheid gelijkwaardig over de regio te verdelen.”

In Haarlem opent een gecombineerde test- en vaccinatielocatie in het Kennemer Sportcenter. De capaciteit is duizend prikken per dag. In Beverwijk opent de locatie op parkeerplaats P0 van de Bazaar. De capaciteit is daar maximaal tweeduizend prikken per dag. Beide locaties zullen zo snel als mogelijk worden geopend. De capaciteit kan maximaal benut worden op het moment dat er voldoende vaccins zijn. 

Er wordt ook gekeken naar de mogelijkheid van extra ondersteunende vaccinatielocaties in Uitgeest en IJmuiden met een capaciteit van maximaal 600 prikken per dag. Voor Zandvoort wordt gedacht aan een mobiele unit. De verwachting van de GGD is dat deze ondersteunende locaties eind maart/begin april ook operationeel kunnen zijn.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing