Gitaarfestival IJmond 2017 start zondag 1 oktober om 13.00 uur

Door: Jan Pronk

IJMOND - Voor de derde keer vindt op zondag 1 oktober 2017 het Gitaarfestival IJmond plaats in het Kennemer Theater en in de Grote Kerk in Beverwijk. De muziekscholen zijn direct na de vakanties aan de gang gegaan met de voorbereidingen. Aan de repetities voor het openingsconcert van Nicolay Totev voor vier groepen gitaar hebben 25 gitaristen zich aangemeld. Daarnaast hebben 65 gitaristen zich opgegeven om op één van de drie podia een optreden te verzorgen, alleen of in kleine groepjes. 

Om 13.00 uur vindt in de Grote Kerk de opening plaats door de drie cultuurwethouders Robert de Beest van Velsen, Cecilia van Weel van Beverwijk en Aad Schoorl van Heemskerk. Alle drie IJmond gemeenten sponseren het festival en dragen het een warm hard toe, niet alleen als voorbeeld van samenwerking, maar vooral door de unieke opzet door elke gitarist uit de IJmond die wil deelnemen een plaatsje te geven op één van de podia. Na de opening vindt om 13.15 uur het openingsconcert plaats.

Om 13.30 uur beginnen op drie podia de gitaristen te spelen. In de Grote Kerk wordt de spits afgebeten door een groep van het Centrum voor de Kunsten uit Beverwijk, gevolgd door Nicolay Totev met Marco Rijnders. Om 14.00 uur begint klassiek en flamenco gitarist Serge Heman om daarna met Adrie Winkelaar enkele stukjes klassiek en flamenco samen te spelen. Om 14.30 uur treedt Bram Scholte op, een bekend klassiek gitaarspeler. Om 15.00 komt een groep van 25 gitaristen van de muziekschool Westerhout onder leiding van Jean Veillard het publiek vermaken. Om 16.00 uur begint het laatste optreden in de Grote Kerk tot 16.45 uur door Tramoya, een flamenco groep onder leiding van André Struijlaart.

In de Kleine Zaal van het Kennemer Theater begint om 13.30 uur een optreden van de bekende gitarist Vincent Hiemstra, gevolgd door een optreden samen met andere gitaristen uit de IJmond. Om 14.30 uur treedt Bert Pruis op en legt uit hoe fingerpick-stijl te spelen is en zal enkele blues en jazz nummers voor zijn rekening nemen. Om 15.00 uur begint Andrë Verhage, the guitarman” genoemd, met zijn singer-songwriter repertoire. De middag wordt in de Kleine Zaal afgesloten met diverse korte optredens van elektrische gitaarspelers.

In de Foyer van het Kennemer Theater begint om 13.30 uur Tom Peperkamp samen met Roel Duits aan hun singer-songwriter programma gevolgd door Sietse Brandsma eb Bart v.d. Harst. Om 14.30 uur treedt No Pasa Pasada op, twee jonge jongens die een breed repertoire hebben met een semi-akoestische gitaar en een stomp box. Om 15.00 uur komt er een gitaar trio, Marjan & Buren, met akoestische gitaren en stringbas. Zij spelen naast bekende nummers van The Shadows ook enkele instrumentale jazz nummers. Om 15.30 uur treedt Jacky’s Choise op, een bekend duo met mooie liedjes en gitaarbegeleiding. Het programma wordt afgesloten met Cotê Du Nord, een gypsy swing groep met drie personen, waar men niet bij stil kan staan. 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing