Gitaarfestival IJmond op Kerkplein krijgt vorm

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Een week voor het Gitaarfestival IJmond hebben zich zestig gitaristen aangemeld die op zondagmiddag 4 oktober 2015 gratis gaan optreden op vijf podia op en rond het Kerkplein. Nicolay Totev, gitaardocent bij het Centrum voor de Kunsten, heeft een openingsconcert geschreven, dat om 13:00 uur begint en waaraan ongeveer 20 gitaristen gaan meedoen. 

De vijf podia staan op het Kerkplein (pop/rock), in de Grote Kerk (klassiek/populair), bij cultureel café Camille (singer-songwriter) en in het Kennemer Theater voor (folklore en blues/jazz). Op elk podium wordt van 13:30 uur tot 16:45 uur een programma gepresenteerd. Om 15:00 uur start in het Kennemer Theater een gratis gitaarclinic met Vincent Hiemstra, gitaardocent op het Kennemer College en bekend van onder meer Shoreline en de Bloes Broers.

Het slotconcert, waaraan Jan Wijte bekend van de Bintangs zijn medewerking verleent, begint om 17:00 uur. Iedereen die heeft deelgenomen an het evenement kan tijdens dat concert meespelen. Het Gitaarfestival IJmond wordt omringd met interessante stands in het Kennemer Theater, waar gitaren worden getoond en gedemonstreerd. Iedereen die een gitaar te koop wil aanbieden, krijgt een tafel in de kerk. Het evenement is een idee van Adrie Winkelaar, hij viert hiermee het feit dat hij zelf al zestig jaar gitaar speelt.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing