Gitaristen in de IJmond kunnen zich gaan voorbereiden op het Gitaarfestival

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op zondagmiddag 1 oktober 2017 vindt het derde Gitaarfestival IJmond plaats in het Kennemer Theater en de Grote Kerk in Beverwijk. De muziekscholen en de middelbare scholen in de IJmond zijn gevraagd hun docenten en leerlingen op te roepen aan het festival mee te doen.

Het Gitaarfestival is een unieke gelegenheid om een podium ervaring op te doen en bekendheid te geven aan de gitaardocent of school om gitaar te leren spelen. Ook voor gitaristen, die zichzelf hebben leren spelen of die al jaren gitaarspelen, is het betreden van een podium een uitdaging om vrienden, familie of buren te laten genieten van hun spelen.

De deelnemers kunnen zich ook opgeven voor het openingsconcert in de Grote Kerk. Gitaardocent Nicolay Totev van de muziekschool Beverwijk heeft voor de derde keer een concert geschreven voor vier gitaarpartijen, waaraan elke gitarist kan meedoen. De partijen 1 en 3 zijn voor de gevorderde gitaristen, partij 2 voor gitaristen die een jaar les hebben en partij 4 voor het spelen van akkoorden. De titel van het concert is “De Herinnering” en bestaat uit een verzameling van bekende melodieën uit films. Op donderdag 7, 14, 21 en 28 september wordt er in de Grote Kerk gezamenlijk geoefend van 17.00 tot 18.00 uur.

Na het openingsconcert zullen er op vier podia door de aangemelde gitaristen of groepjes gitaar spelers optredens worden verzorgd waarbij allerlei verschillende gitaarstijlen kunnen worden beluisterd, van jazz & blues, folklore muziek zoals Spaans, Iers, Country of Zuid-Amerikaans, maar ook klassiek en zigeunermuziek. Ook is er ruimte voor singer-songwriter met gitaar.
 
Het Gitaarfestival is gratis toegankelijk en voor de deelnemers zijn er géén kosten aan verbonden, Men kan zich inschrijven op onderstaand e-mail adres.

Adrie Winkelaar, tel. 06-30918308
e-mail: adriewinkelaar@hetnet.nl

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl
Independer
TV Expert
Radio Control Expert
SimOnly Discount
Outdoor kleding
Uitvaartverzekering.nl
HaardenExpress
Zakelijk bankieren
Wedden op het WK
Uitvaartverzekering vergelijken