GO Sharing start in Beverwijk

Door: Ab Jenema

 

BEVERWIJK - Donderdag 15 juli zijn de groene elektrische deelscooters van GO Sharing ook in Beverwijk beschikbaar. Het bedrijf plaatst 50 deelscooters, die via de GO Sharing app gevonden en geboekt kunnen worden.

De deelscooters van GO Sharing zijn 24 uur per dag beschikbaar en 100% elektrisch. De accu's van de voertuigen worden opgeladen met stroom uit duurzame bronnen en iedereen met een rijbewijs en de GO Sharing app kan gebruik maken van de duurzame dienst. De deelscooters zijn eenvoudig via de GO Sharing app te vinden. De app laat het servicegebied zien waarbinnen de scooters geparkeerd kunnen worden. 

De deelscooters bieden een alternatief voor autoritten in Beverwijk en naar Wijk aan Zee, met als gevolg minder autodrukte en minder CO2 uitstoot. IJmond Bereikbaar, het samenwerkingsverband tussen de drie IJmondgemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen, de Omgevingsdienst IJmond en het regionale bedrijfsleven, vindt de komst van de deelscooters ook van toegevoegde waarde. "Je kunt de auto nu makkelijker laten staan en kiezen voor een schoon en stil alternatief, dat je toch snel van A naar B brengt. We zijn benieuwd of de inwoners van Beverwijk dit duurzame initiatief zullen omarmen. Ook voor het bedrijfsleven kan het interessant zijn om de deelscooters als last mile-oplossing voor hun medewerkers in te zetten en zo het gebruik van het openbaar vervoer voor woon/werkverkeer te stimuleren," zegt programmamanager Astrid van den Haak.

Van bezit naar gebruik wanneer je het nodig hebt
Het doel van het ambitieuze GO Sharing is het veranderen van de manier van hoe we met vervoer omgaan. "GO Sharing staat voor een groene planeet met gedeelde mobiliteit van iedereen, voor iedereen," zegt Raymon Pouwels, CEO van GO Sharing. "Wij willen een gedragsverandering teweeg brengen van 'iedereen een eigen voertuig' naar 'gebruik wanneer je het nodig hebt'. En dat doen we op een duurzame manier, met elektrisch deelvervoer. Zo zorgen we samen met onze gebruikers voor minder verkeersopstoppingen en het terugdringen van de ruimtebesteding voor parkeerplaatsen. Met het deelvervoer dragen gebruikers niet alleen bij aan een beter leefmilieu, het scheelt ook in de portemonnee: je hebt geen eigendomskosten en betaalt dus alleen per minuut die je reist, vanaf 23 cent."

GO Sharing App Store: https://apps.apple.com/us/app/go-sharing/id1477465763?ls=1

GO Sharing Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.gosharing.gourban.app&hl=nl

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing