Gouden Eeuw Feest op Ruine van Brederode

Door: Ab Jenema

IJMOND - Vrijdagavond 24 en zaterdag 25 augustus vieren wij de Gouden Eeuw van de rijkste en machtigste heer van Brederode: Johan Wolfert. Hij was opperbevelhebber van het Staatse leger en zwager van de Prins van Oranje. Johan Wolfert behoorde tot de 10 rijkste Hollanders en kreeg maar liefst 21 wettige kinderen bij zijn twee vrouwen. Hoe kon het dan toch gebeuren dat het geslacht Brederode is uitgestorven?

In het Gouden Eeuw Weekend kan iedereen genieten van de luister, maar ook de teloorgang van één van de machtigste families in Nederland. Op vrijdagavond zitten Johan Wolfert van Brederode en zijn twee vrouwen aan een verrukkelijk Dessertbuffet in de Torenkamer, waar ook het verhaal van de Ruïne 'opgedist' wordt . Reserveer tijdig voor het Dessertbuffet en wie weet bent u straks een van de tafelgasten. En wat dacht u van een korte rondleiding door het sfeervol verlichte 'kasteel'? Gaat u mee op zoek naar de verdwenen Ridderzaal? Op het podium in de Binnentuin voert vrolijkheid de boventoon.

De dochter van Johan van Brederode, Amélie, heeft de Orde van de Vrolijkheid opgericht als satire op de Orde van het Gulden Vlies. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom, een unicum in die tijd. Op zaterdag 25 augustus is het Gouden Eeuw Kinderfeest. Kinderen kunnen gouden munten verdienen en een heerlijk pannenkoekje met verschillende activiteiten zoals leren schermen en schietklaar maken van een kanon. Onder leiding van couturier Anna Rotteveel kunnen kinderen tussen 12.00 - 15.00 uur galakleding ontwerpen voor de 77 barbieprinsessen en prinsen.

Met natuurlijk aansluitend een tentoonstelling en verkiezing van de mooiste galakleding. Heb je thuis al een mooi kledingstuk ontworpen dan mag je deze ook meenemen! Het Gouden Eeuw Feest is op vrijdagavond 24 augustus van 19.00 tot 22.30 uur, €7,50 of € 15,00 inclusief Dessertbuffet. Reserveren voor het Dessertbuffet via www.hoenu.nl regio Haarlem. Het Gouden Kinderfeest is op zaterdag 25 augustus €6,-, van 4-12 jaar €4,- en 0-3 gratis.  Het Gouden Eeuw Feest wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Velsen, Rabobank IJmond, Ruigrok Stichting en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing