Gratis gebitscheck honden en katten in Beverwijk

Door: Ab Jenema

Beverwijk - Gebitsproblemen zijn de nummer 1-ziekte bij honden en katten. Toch blijven veel van deze problemen ook in Beverwijk onontdekt. Tijdens de Maand van het Gebit kunnen alle honden en katten een gratis gebitscheck krijgen bij AniCura Beverwijk. Omdat huisdiereigenaren de signalen van gebitsproblemen niet altijd herkennen lopen veel honden en katten ongemerkt rond met pijn in de bek. Zo blijkt uit onderzoek naar gebitsverzorging van huisdieren onder ruim 1.500 huisdiereigenaren.

Februari is uitgeroepen tot de maand van de Gebitsverzorging. Dit om aandacht te vragen voor het gebit van huisdieren. Daarom geven veel dierenklinieken in Nederland in deze maand een gratis gebitscheck aan huisdieren. Ook bij AniCura Beverwijk zijn honden en katten welkom voor een gratis gebitscheck op de Büllerlaan 8 in Beverwijk.

Uit onderzoek in opdracht van AniCura, uitgevoerd door het Nationaal Huisdierpanel, blijkt dat 78% van de honden en 62% van de katten, volgens hun baasjes, uit de bek stinken. Slechts 16% merkt dat een dier pijn heeft als hij uit de bek stinkt. "We krijgen hier veel huisdieren binnen die uit hun bek stinken. Dit heeft in 90% van de gevallen te maken met een ontsteking door een slecht gebit. Dit zorgt voor veel ongemak en pijn", zegt Floor Stembert, dierenarts en praktijkmanager bij AniCura Beverwijk. Gebitsproblemen worden vaak heel laat ontdekt en dat leidt het in sommige gevallen zelfs tot ziekte. "Een vieze adem is een van de belangrijkste signalen dat er problemen in de mond zijn", aldus Stembert.

Dagelijks tandenpoetsen
De meest voorkomende gebitsproblemen bij huisdieren komen door tandplak. Als dit niet wordt verwijderd, ontwikkelt zich tandsteen en kan het tandvlees ontstoken raken. Stembert: "Door dagelijks te poetsen voorkom je tandsteen dat vaak alleen nog onder narcose weggehaald kan worden door een dierenarts." Het onderzoek laat verder zien dat het tandenpoetsen van huisdieren geen dagelijkse gewoonte is. 91% van de kattenbezitters doet het nooit. Als voornaamste redenen geven zij op dat de kat dit nooit zou toelaten (51%). Honden komen er iets beter vanaf. Zo geeft 65% van de hondenbezitters aan dat ze nooit de tanden van hun hond poetsen, vooral omdat ze het onzin vinden (27%).

Om aandacht te vragen voor gebitsproblemen verzorgen de AniCura klinieken in o.a. Beverwijk een gratis gebitscheck; zie https://www.anicura.nl/beverwijk en https://www.anicura.nl/poetsen voor de poetsinstructie.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing