Handbikeclinic door Paralympische sporter

Jetze Plat

WIJK AAN ZEE - Op donderdag 30 april 2015 organiseert Heliomare Sport in samenwerking met Hollister een sportieve dag voor mensen met een lichamelijke beperking. Onder de naam Move Forward kan iedereen die afhankelijk is van een rolstoel op elk niveau kennis maken met handbiken. Paralympische handbiker Jetze Plat ondersteunt het evenement en geeft tips en trucs. 

Mechteld Hagoort, bewegingsdeskundige bij Heliomare: "Handbiken is een goede sport voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Men gebruikt een groot deel van het lichaam en het buiten zijn geeft energie. Door een rolstoel worden mensen beperkt in hun mobiliteit. Daardoor zijn de gezondheidsrisico’s over het algemeen hoger. Met Move Forward willen wij daar wat aan doen. De bijdrage van Jetze versterkt het verhaal dat wij willen vertellen."

Programma
Aan de hand van diverse presentaties wordt aandacht besteed aan het plezier van handbiken, zowel op hoog niveau als op het recreatieve vlak. Verder is er aandacht voor de techniek en de materialen. Bovendien kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen met andere handbikers. Naast een kennismakingsclinic, is er een toertocht uitgezet en krijgen gevorderden handbikers een training waarin rijtechniek, snelheid en bochtenwerk extra aandacht krijgen.

Deelnemen
Deelname aan deze dag is gratis. Aanmelden kan via de website www.moveforward.nu. Indien u speciale wensen of vragen heeft, kunt u die aangeven in de ruimte overige opmerkingen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing