Gratis laten testen op ondervoeding

Door: Cor Beumer

VELSEN-NOORD - December is een feestmaand die al van oudsher in het teken staat van familie en gezelligheid. Vooral dit laatste gaat vaak gepaard met eten, wat weer kan leiden tot de beruchte decemberkilo’s: in januari wijst de weegschaal vaak toch iets meer aan dan we graag zouden zien. Overal vliegen de tips u om de oren hoe u deze kilo’s zo snel mogelijk weer kwijt bent, of beter nog: hoe u ze kan voorkomen.

Graag willen de diëtisten van ViVa! Zorggroep uw aandacht vestigen op een ander, soms nog veel groter probleem: ondervoeding. Te vaak wordt ondervoeding verward met ondergewicht. Ondergewicht is een te laag gewicht voor de lengte. Kort door de bocht: te mager. Ondervoeding is meer dan dat! Ondervoeding is ongewenst gewichtsverlies, soms als gevolg van ziekte. Denk hierbij aan gewichtsverlies bij chemotherapie, maar ook aan uw bejaarde buurvrouw die na het overlijden van haar man geen trek heeft in eten, of uw beste vriend die in het ziekenhuis belandde na een zwaar ongeval. Ondervoeding komt op alle leeftijden voor. De gevolgen van ondervoeding zijn behoorlijk: minder spieren, minder weerstand, kans op infecties, wondjes genezen minder snel, meer medicijngebruik, tot zelfs een vergrote kans op overlijden.

Woensdag 12 december is het Landelijke Dag van de Ondervoeding en vragen de diëtisten van ViVa! Zorggroep aandacht voor dit groeiende probleem; momenteel is 15 tot 25% van de thuiswonende mensen ondervoed, waarvan maar een klein deel bekend is.

Wilt u gezond en vitaal het nieuwe jaar in en bent u benieuwd of u ondervoed bent of een vergroot risico hierop heeft? Laat u gratis testen!

Woensdag 12 december van 10.00 – 15.00 uur in Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2-8 in Beverwijk
Een diëtist van ViVa! Zorggroep zit voor u klaar om u te testen en te adviseren.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing