Gratis loopbaanbegeleiding op maat bij (dreigend) verlies van werk

Door: Ab Jenema

IJMOND - Vakbonden FNV en CNV bieden loopbaanbegeleiding op maat aan iedereen die tijdens covid-19 zijn of haar baan verliest of gaat verliezen. De vakbonden bieden deze loopbegeleiding belangeloos aan. Om in aanmerking te komen hoeven deelnemers geen lid te zijn of te worden van een vakbond.

Online informatiebijeenkomst 20 mei voor de regio Zuid-Kennemerland/IJmond

Voor de regio Zuid-Kennemerland/IJmond is op 20 mei van 19:30 uur tot 21:00 uur een online informatiebijeenkomst om mensen die hun baan (dreigen te) verliezen te informeren over de mogelijkheden.

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de arbeidsmarkt. Banen verdwijnen, werk verschuift en er ontstaat nieuw werk. Dat vraagt dat mensen soms van baan moeten wisselen, of zich moeten aanpassen om hun huidige werk te kunnen behouden. Ondanks de massieve steunmaatregelen zijn een flink aantal sectoren fors getroffen door de corona pandemie.

Gevolgen Covid relatief groot voor regio Zuid-Kennemerland/IJmond
In de regio Zuid-Kennemerland/IJmond zijn de gevolgen relatief groot. Zo verdwijnen er veel banen in bijvoorbeeld de luchtvaart, de detailhandel, horeca en toerisme. Terwijl in bijvoorbeeld de techniek, bouw, zorg en welzijn de werkgelegenheid juist groeit.

FNV en CNV begeleiden werkenden van werk naar werk om te voorkomen dat ze werkloos raken, hierbij wordt regionaal samengewerkt met o.a. werkgevers, UWV, gemeenten en onderwijs. Bij de begeleiding op maat wordt in eerste instantie gekeken naar bestaande mogelijkheden in de sector en/of in sociaal plannen vanuit de huidige werkgever. Waar nodig wordt de persoonlijke loopbaanbegeleiding uitgebreid met bijvoorbeeld het geven van loopbaanadvies, ondersteuning bij verwerking van baanverlies, advies en doorverwijzing naar scholing, sollicitatietraining en/of een cv-check.

Aanmelden online bijeenkomst
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de online informatiebijeenkomst op 20 mei door een bericht te sturen met naam en emailadres naar: [email protected]    
Op de dag van de bijeenkomst ontvangen deelnemers een MS Teams-link om deel te kunnen nemen.

Vakbonden FNV en CNV 
FNV en CNV willen werkenden gelijke kansen bieden op de arbeidsmarkt en ze wendbaar houden voor de toekomst, zodat ze aan de slag kunnen in andere kwalitatief duurzame banen. Deze loopbaandienstverlening wordt aangeboden naast de arbeidsvoorwaardelijke dienstverlening, zoals het afsluiten van cao's en het maken van afspraken met werkgevers over sociaal plannen. Vakbondsleden kunnen naast de loopbaanbegeleiding – indien nodig - ook aanspraak maken op juridische ondersteuning vanuit de eigen vakbond. Deze regionale loopbaanaanpak is onderdeel van het derde steun- en herstelpakket van de Rijksoverheid.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing