Gratis parkeerterrein Wijckerpoort weer open

De afgelopen weken was het parkeerterrein afgesloten met hekken.

BEVERWIJK – De gemeente en de spoorpartijen hebben in goed overleg overeenstemming bereikt over een oplossing voor het Wijckerpoortterrein. Het betreft een aantal tijdelijke maatregelen, waardoor de toegang tot het Wijckerpoortterrein vandaag weer open kan. 

Bij deze oplossing blijft de huidige installatie in gebruik. De slagbomen functioneren weer en met het plaatsen van een bewakingscamera en het aanbrengen van extra belijning en borden om het verkeer te waarschuwen, zijn alle partijen tevreden. Ook heeft afstemming met de Inspectie voor Leefbaarheid & Transport plaatsgevonden. De drie eerder ingebrachte korte termijn oplossingen zijn hiermee van tafel. Partijen blijven in overleg over een oplossing voor de langere termijn.

Jaqueline Dorenbos, wethouder Parkeren, reageert opgetogen: "Jammer dat het zo lang heeft geduurd, maar ik ben blij dat we samen met de andere partijen tot deze oplossing zijn gekomen en dat het gratis parkeerterrein vanaf nu weer toegankelijk is." Bij het kort geding van 8 september 2015 waren drie oplossingen naar voren gekomen met betrekking tot de afsluiting van het Wijckerpoortterrein, die door partijen nader onderzocht moesten worden. Bij het uitwerken hiervan kwam een vierde oplossing op tafel.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing