Gratis vuurwerkbril bij Pearle Beverwijk

Door: Bos Media Services

1800 leerlingen van Het Keizer Karel College in Amstelveen mochten als eerste dit jaar de vuurwerkbrillen opzetten.

BEVERWIJK - Bij de jaarwisseling 2014/2015 hebben 210 mensen oogletsel door vuurwerk opgelopen. Acht mensen zijn blind aan één oog geworden, één persoon is zelfs volledig blind geworden. Het is dan ook van groot belang om je ogen goed te beschermen tijdens de vuurwerkperiode. Daarom deelt Pearle Beverwijk gratis vuurwerkbrillen uit. 

Ondanks de halvering van de gedoogtijd om vuurwerk te mogen afsteken, is er afgelopen jaarwisseling slechts sprake geweest van een daling van 14% van het totale aantal slachtoffers met oogletsel (van 245 tijdens de jaarwisseling van 2013/2014 naar 210 afgelopen jaarwisseling). 50% van alle slachtoffers is 21 jaar of jonger en 53% van de slachtoffers is geraakt door vuurwerk dat door iemand anders is afgestoken. Het hoge aantal oogletsels door vuurwerk geeft het belang aan van het beschermen van je ogen met een vuurwerkbril. Pearle Opticiens draagt met het uitdelen van 70.000 vuurwerkbrillen in heel Nederland ook dit jaar graag bij aan de campagne van oogarts De Faber, die al jaren strijdt voor een drastische vermindering van het aantal oogletsels door vuurwerk.

Vuurwerk: laat het niet het laatste zijn dat je ziet
Oogarts Tjeerd de Faber: "Tijdens oud en nieuw raken ieder jaar weer teveel mensen gewond aan hun ogen door vuurwerk. Vuurwerk is supermooi om naar te kijken, maar laat het niet het laatste zijn dat je ziet. Ik raad dan ook iedereen aan om een vuurwerkbril op te zetten: niet alleen als je zelf vuurwerk afsteekt, maar ook als je naar buiten gaat. Meer dan de helft van de slachtoffers wordt namelijk geraakt door het vuurwerk van een ander. Je hebt maar één paar ogen, zorg daar dan ook goed voor."

Bewustwording en bescherming
"Pearle Opticiens staat voor deskundige en betaalbare oogzorg. Het voorkomen van oogproblemen door vuurwerk sluit daar natuurlijk goed bij aan. Als beste winkelketen in de optiek hebben wij hierin ook een voorbeeldfunctie. 50% van alle slachtoffers met oogletsel door vuurwerk is jonger dan 21 jaar. Wij roepen dan ook dit jaar specifiek deze doelgroep op om tijdens Oud & Nieuw de ogen goed te beschermen met een vuurwerkbril. Het zijn tenslotte wel je ogen", aldus Herron van der Sluis, verkoopdirecteur van Pearle Opticiens.

Gratis vuurwerkbril tot en met 31 december 2015
De gratis vuurwerkbrillen zijn tot en met 31 december 2015 gratis af te halen bij alle 300 winkels van Pearle Opticiens (zolang de voorraad strekt). Kijk op www.pearle.nl voor meer informatie over deze actie.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing