Gratis zomerfestival op landgoed Marquette

Door: Cor Beumer

Volop activiteiten op het Zomerfestival op landgoed Marquette

HEEMSKERK - Op zondag 7 juli as. vindt op landgoed Marquette van 12.30 tot 17.30 uur het gratis toegankelijke Zomerfestival Marquette plaats. De creativiteit en kunstzinnigheid van Zomerpodium Heemskerk wordt gecombineerd met leerzame en leuke activiteiten over landgoed Marquette en natuur en water van de PWN Zomerdag. Iedereen is uitgenodigd picknickspullen mee te nemen en een middag lang te genieten van muziek, theater, kleinkunst te midden van prachtige natuur.

Net als vorige jaren worden vele duizenden bezoekers verwacht, dus het is aan te raden met de fiets, lopend of het openbaar vervoer te komen. Aan het begin van de oprijlaan is een fietsenstalling gecreëerd. Voor degenen die toch met de auto willen komen is parkeergelegenheid beschikbaar gesteld door voetbalvereniging Ado ’20 op sportpark De Vlotter.

Om 12.30 uur zal het festival geopend worden door wethouder Odd Wagner, waarna de band Mille’s Rascals met voorvrouw Milou Bakker het podium zal betreden. Een demonstratie door de Danstuin volgt en een superswingend optreden van de rockabilly band Liptease & the Backstreet Crackbangers. De middag wordt muzikaal afgesloten door de topband Qeaux Qeaux Joans, onder andere bekend van De Wereld Draait Door. De gastheren tijdens deze zomerse middag zijn de drie burgemeesters van de Rottumerplaat. Met humor, creativiteit, kunst en cultuur wordt aangehaakt bij het 950-jarig bestaan van Heemskerk. Wandelend langs alle activiteiten en optredens van Zomerpodium Heemskerk ervaren bezoekers een reis door de tijd, die al start bij het betreden van de oprijlaan en eindigt bij het podium op de binnentuin van het kasteel. Halverwege biedt de Oude Moestuin een kijkje in de natuurlijke omgeving en historie van Heemskerk. De boswachters van PWN staan daar klaar om te vertellen over de natuur op het landgoed en laten kinderen op speelse wijze kennis maken met de wonderen van natuur en water.

Jong en oud zullen zich geen moment vervelen. Breng met gezin of vrienden een middag door op het prachtige landgoed Marquette. Neem zelf een picknickmand met lekkers mee of laat je verrassen door het aanbod van lokale dranken en spijzen. Het Zomerfestival Marquette vindt van 12.30 tot 17.30 uur plaats op landgoed Marquette aan de Marquettelaan 1 in Heemskerk. Kijk voor het volledige programma en informatie over de artiesten op www.zomerpodiumheemskerk.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing