Groei is er de hele week

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Heb je ook al gezien dat er voor de Wijkertoren vijf mooie bloembakken met kruiden staan.? Deze bakken, waaruit omwonenden t.z.t  kruiden kunnen oogsten, horen bij het project GROEI, dat in de week van 28 t/m 6 mei door  de Grote Kerk, in samenwerking met St. Welzijn, Cultureel Dorp Wijk aan Zee en Beverwijk Duurzaam wordt georganiseerd. We nodigen je van harte uit een of meer van deze unieke activiteiten te komen bezoeken.

Onder de titel Groei is er de hele week in de kerk een tentoonstelling over Groei en een kunstenaarsexpositie over Bomen. Op 29 april is het de dag van het voedsel met een bijzondere lunch en een kookworkshop voor kinderen. Op 1 mei zijn er workshops voor kinderen, verzorgd door NMEducatie Beverwijk en ST. Welzijn.
Op 2 mei is het de dag van de boom, en is er een lezing over Beverwijkse bomen.

Op 6 mei, de dag van de natuur,  betrekken we vooral de buurtbewoners bij dit evenement door samen te picknicken en ook meer bloemen en natuur in hun omgeving te realiseren. Samen met onze tuinambassadeurs kunnen ze dmv geveltuintjes e.d. hun buurt vergroenen. In de kerk zelf is een informatiemarkt over natuur, (moes)tuinieren, waar ook veel praktische voorbeelden worden gedemonstreerd over buurtvergroening. Veel verschillende marktdeelnemers laten  je de natuur in de stad op allerlei manieren beleven.

Het volledige programma ( dat nog steeds wordt aangevuld met spontane initiatieven: Zo organiseert de bibliotheek b.v tijdens de openingstijden een expositie van materialen rond ons thema.) kun je lezen op de website van Beverwijk Duurzaam

We nodigen je ook voor zondagmiddag 6 mei uit mee te doen of mee te denken.
We beginnen dan met een picnick en daarna een markt met activiteiten, bij voorkeur buiten, bij slecht weer binnen.

Misschien dat er een leuk idee voor een activiteit bij je opborrelt, of dat jezelf het leuk vindt iets van je eigen natuur- of tuinierservaring te delen met anderen, of dat je iemand kent die dat wel leuk vindt. We horen het graag en zouden het leuk vinden, als zoveel mogelijk mensen hun talenten willen inzetten. En heb je nog geen idee maar wil je wel meedoen, dan ben je van harte welkom want we hebben genoeg mogelijkheden voorhanden.

Die kunnen we alleen gaan uitvoeren als daar vrijwilligers voor zijn. Alles is heel laagdrempelig en kleinschalig. Zo doe je ook al mee als je b.v. wat (zelfgekweekte of gestekte)plantjes of overbodige planten of stekjes mee kan nemen voor de stekjesmarkt. Maar we hebben b.v ook iemand nodig die de natuurspeurtocht en /of natuurquiz kan begeleiden. Het gaat om activiteiten voor kinderen en volwassenen. Zin in om mee te doen of ken je iemand voor wie dit echt wat is? Dan horen we dat graag via [email protected] of via mijn nr. 06-29219769. Gaat het niet lukken, even goede vrienden/buren! En zeker welkom.

We zijn benieuwd naar je antwoord.

Beverwijk Duurzaam,
Platform voor Duurzame initiatieven
www.beverwijkduurzaam.nl
https://www.facebook.com/beverwijkduurzaam

                                                                                     

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing