Groeiende tentoonstelling Goeie Grond, tuinbouw in Midden-Kennemerland

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - De tentoonstelling Goeie Grond over de tuinbouw in het Midden-Kennemerland is een groeiende tentoonstelling. Zo is afgelopen week de tentoonstelling verrijkt met 9 foto’s uit de serie Tekentafellandschappen van de Noord-Hollandse fotograaf Loek Buter. 

Deze week wordt in het stadhuis van Beverwijk een kleine expositie ingericht in de gevelvitrine die eveneens objecten uit de tuinbouw toont. Die komen deels uit de eigen collectie van het museum en deels van bruiklenen. 

En ‘safe the date’, op 1, 2 en 3 september organiseren Jaap Velserboer en Truus  Zonneveld, bekend van ‘Septembergras’ en ‘Beeck als Bron’,  een buitenmuseum met kunstenaars die reflecteren op het thema van de tentoonstelling. Deze buitenmanifestatie vindt plaats op een zeer bijzondere en toepasselijke locatie, de boerderij Zuid Endt in het Heemskerkerduin. Binnenkort wordt meer duidelijk over de deelnemende kunstenaars en wanneer u de manifestatie kunt bezoeken. Maar we kunnen alvast verklappen dat de foto’s van Loek Buter ook hier een plek krijgen maar dan op reuze formaat. En dat stadsdichter Mattijs Reinen een speciaal gedicht zal maken voor deze gelegenheid.

Het museum is geopend op woensdag van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Toegangsprijs 5,50. Gratis voor kinderen tot 12 jaar, Museumkaart 

Vrienden van het Museum, leden van het “Historisch Genootschap Midden Kennemerland”, “Vereniging Rembrandt” en “International Council Of Museums”.

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing