Groene gerecyclede kerk

Door: Ab Jenema

IJMOND - Terwijl de Breestraat steeds meer opknapt en lommerrijker wordt onder de vaardige handen van stratenmakers en hoveniers, ondergaat de H. Agathakerk innerlijk ook een metamorfose met de opbouw van een levensgrote kerststal.  Al jaren houdt het Byzantijns aandoende gebedshuis, voor christenen, hindoes moslims en anderen in de koude decembermaand en daarbuiten voor iedereen haar deuren open.

De H. Agathakerk is ook onderscheiden als de eerste groene kerk in de IJmond. Als teken van dankbaarheid  heeft mw. Henny Brandjes een drieluik van deze kerk gemaakt. Het is passend bij deze 'groene kerk , helemaal van gerecycled materiaal vervaardigd.  Het drieluik of triptiek met haar drie dimensionale afbeelding van de oriĆ«ntaals getinte bedehuis is nog deze maand te zien in de H.Agathakerk.

Over de motivatie achter het  drieluik van de H.Agathakerk vertelt die Henny Brandjes zelf: "De  Agathakerk het symbool van Beverwijk van alle punten in de omgeving is deze bijzondere kerk in de hele omgeving te herkennen o.a. aan zijn unieke vorm. De plek waar je mag zijn wie je ben en ook bekend van is om zijn bijzondere kersttaferelen waar wij met ons gezin en nageslacht al zovele jaren steeds weer van hebben genoten. En om mijn dankbaarheid te tonen heb ik deze drie luik gemaakt van recycling spullen. "U herkent het wel: God is er voor iedereen!!!"zegt pastoor Putman. Het drieluik of triptiek is met haar drie dimensionale afbeelding van het  oriĆ«ntaals  getinte bedehuis nog deze maand te zin in de H.Agathakerk. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing