GroenLinks organiseert cursus “oriëntatie op de lokale politiek”

Door: Ab Jenema

IJMOND - De IJmondiale GroenLinks afdelingen van Heemskerk, Velsen en Beverwijk organiseren een aantal informatieve bijeenkomsten over het raadswerk. De cursus is onder meer bedoeld voor mensen die sympathie hebben voor het gedachtegoed van GroenLinks en overwegen zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. De cursus is ook bedoeld voor mensen die meer willen weten over het functioneren van de lokale politiek. Wekelijks staan de lokale en regionale nieuwsbladen vol met nieuws over de lokale politiek. Komt er een windmolenpark, moet het verkeer veiliger rondom de scholen, hoeveel geld hebben we over voor een duurzame samenleving? Allemaal vragen waar een gemeenteraad over beslist.

Regelmatig vergadert de gemeenteraad over zeer uiteenlopende onderwerpen. Deze onderwerpen worden altijd eerst besproken binnen de fracties van de verschillende politieke partijen. Hoe komt zo’n fractie eigenlijk tot een standpunt en op welke wijze overtuig je de andere fracties van jouw visie? Heb je eigenlijk meer invloed als je ook een wethouder hebt, of maakt dat het alleen maar lastiger? Hoe weet je als raadslid wat er speelt binnen de gemeente? Vragen genoeg en als je wat langer nadenkt over het werk van gemeenteraadsleden heb je er zelf wellicht ook nog wel een paar.


Tijdens 4 informatieve bijeenkomsten geven de GroenLinks afdelingen in Velsen, Heemskerk en Beverwijk een overzicht van het werk van de gemeenteraad, college, fractie en steunfractie. Veel van de vragen kunnen worden beantwoord, maar de bedoeling van de cursus is ook om de nieuwsgierigheid te wekken, zodat nieuwe vragen opkomen. Misschien word je wel gegrepen door het debat in de raad en zijn er een aantal dingen in Velsen, Heemskerk of Beverwijk die je graag zou willen veranderen.

De cursus “oriëntatie op de lokale politiek” is een praktische training, waarbij je de mogelijkheid krijgt om met politici in discussie te gaan over thema’s die jou aangaan. Wie durft?
De eerste twee bijeenkomsten staan gepland op zaterdagochtenden 5 en 12 juni. De 3e en 4e bijeenkomst worden in overleg met de lokale raadsfracties ingepland later in juni. Je hoeft geen lid te zijn van GroenLinks om aan deze cursus mee te kunnen doen.
Vanwege de geldende huidige maatregelen  omtrent het coronavitus, zullen de bijeenkomsten digitaal worden gegeven middels Zoom.


Je kunt je opgeven voor de cursus, mail dan uiterlijk 25 mei 2021 naar [email protected]

Wil je eerst meer informatie? Dan kan dat ook via genoemd e-mailadres. Of kijk op onze websites: https://beverwijk.groenlinks.nl   https://velsen.groenlinks.nl  heemskerk.groenlinks.nl

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing