Groenonderhoud blijft bij IJmond Groen

Door: Bos Media Services

Mark Bouma (algemeen directeur van IJmond Werkt) en Jaqueline Dorenbos (wethouder onderhoud en beheer openbare ruimte) tekenen de overeenkomst.

BEVERWIJK - Het groenonderhoud in de gemeente wordt ook de komende vier jaar uitgevoerd door IJmond Groen, onderdeel van IJmond Werkt. Dat is het resultaat van onderhandelingen tussen de beide partijen, die onlangs werden afgerond. De werkgelegenheid van ongeveer veertig medewerkers van het sociaal werkbedrijf is daarmee voor vier jaar veilig gesteld. 

De gemeente kiest er bewust voor om niet voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten. "Het had goedkoper gekund"’, erkent wethouder Jaqueline Dorenbos-de Hen desgevraagd. Ze bevestigt dat IJmond Werkt iets duurder uitvalt dan de goedkoopste aanbieder, maar de situatie ligt dan ook iets gecompliceerder. IJmond Werkt is immers een gemeenschappelijke regeling van meerdere gemeenten, waarin Beverwijk participeert. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden er naar een zo regulier mogelijke arbeidsplek geleid, met het doel duurzame plaatsing van deze mensen in verschillende branches te realiseren. Anders gezegd, de gemeente kiest met het nemen van dit besluit in feite voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bij IJmond Werkt is men blij met het resultaat, waaraan een langdurig onderhandelingstraject vooraf is gegaan. "Medewerkers die onder de Participatiewet vallen, vanuit voorheen de sociale werkvoorziening en mensen die vanuit een bijstandssituatie bij het sociaal werkbedrijf aan de slag zijn, blijven op deze manier van werk verzekerd. Werkervaring opdoen in het groen kan positief bijdragen aan de re-integratie van mensen naar een plek op de reguliere arbeidsmarkt", zo laat men weten in een reactie op het gemeentelijk besluit. Niet alleen groenbeheer, maar ook het beheren van zwerfvuil valt onder de afspraken.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing