Groot buurtfeest aan de Plesmanweg

BEVERWIJK - “Tijd om elkaar als buurt beter te leren kennen”, dacht een jonge bewonersgroep deze zomer. Samen zetten zij zich in voor de buurt Meerestein en organiseren daarom zondagmiddag 24 november van 13.00 tot 17.00 uur een groot buurtfeest aan de Plesmanweg. Jong en oud komen aan hun trekken. Sinterklaas en zijn Pieten zijn van de partij en er is een buffet rijkelijk gevuld met hapjes uit vele culturen, bereid door buurtbewoners.

Van 13 – 17 uur is iedereen welkom op de hoek Van Tijenstraat (nr. 2) – Plesmanweg. Wethouder Erol opent het feestelijk buffet; Nederlandse, Turkse, Marokkaanse, Egyptische en Surinaams buurtbewoners bieden gratis hun traditionele hapjes aan. Het prentenkabinet neemt jong en oud mee naar het rijke Beverwijkse en buurtverleden. Aan de bolderkar van Huis ter Wijk kunnen feestvierders al hun vragen stellen over prettig ouder worden en medewerkers van Pré Wonen beantwoorden vragen over huren en wonen in de buurt.

Pieten strooien vrolijk pepernoten in het rond. Kinderen en tieners kunnen cupcakes versieren, voetballen, zich laten schminken zich uitleven op het springkussen, kleurplaten inkleuren voor een leuk prijsje, popcorn & suikerspin maken én opeten!

Sinds begin van de zomer maken zo’n tien bewoners zich hard voor een gezellige, prettige wijk. Ze richten zich vooral op het gebied tussen Plesmanweg, Bleriot- en, Van Riemsdijklaan en de Maerten van Heemskerckstraat. De groep bestaat uit mannen en vrouwen tussen de 30 en 80, van allerlei achtergronden en nationaliteiten.  Als buurtbewoners elkaar kennen, leven ze prettiger samen. Zo wil de bewonersgroep dat hun medebewoners niet meer dagelijks het grove vuil bij de containers zetten, maar hiervoor de gemeente belt. Het is goed als bewoners hun buren aanspreken op geluidsoverlast en hondenpoep op de speelgrasveldjes. De bewonersgroep is ook in gesprek met de gemeente en Pré Wonen over beter handhaven. Het feest is een eerste actie om de anonimiteit te verminderen en elkaar als buurtbewoner beter te leren kennen.

Mops Kinderopvang, Stichting Welzijn Beverwijk, woningcorporatie Pré Wonen en de Alevitische Culturele Vereniging ondersteunen de bewoners.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing