Groot FNV IJmond Verkiezingsdebat – voor èchte banen.

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart a.s. organiseert Lokaal FNV IJmond een groot verkiezingsdebat. Lokaal FNV IJmond wil duidelijkheid scheppen in de standpunten van de kandidaat politici op punten die volgens de FNV van belang zijn voor werkenden, werkzoekenden en gepensioneerden. De kandidaat gemeenteraadsleden van (ook lokale) politieke partijen uit Velsen, Beverwijk en Heemskerk worden uitgenodigd te reageren op de thema's werken zonder loon en over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning - de WMO, ofwel de zorg.

Deze twee thema's zullen door FNV bestuurster Dejo Overdijk en bestuurder Wim van der Hoorn worden ingeleid en toegelicht. Overdijk: ‘Gelijk werk verdient gelijk loon. Daarom moet Werken zonder Loon stoppen.’ Van den Hoorn: ‘Gemeenten, trek lering uit 10 jaar WMO – neem de regie in de uitvoering, maak langdurige, sociale afspraken met een beperkt aantal goede zorgaanbieders.’ De VVD, D66, CDA, GroenLinks, PvdA, SP, Velsen Lokaal, Democraten Beverwijk en Heemskerk Lokaal hebben hun medewerking toegezegd.

De leiding van het debat ligt in handen van communicatieadviseur en Seaport TV medewerkster Ester van der Veur. De muziek wordt verzorgd door Thijs Huijbens. Uiteraard is er ruim gelegenheid voor het publiek om te reageren op de opmerkingen van de politici en om vragen te stellen.  Het debat is openbaar voor zowel FNV-leden, niet-leden en de lokale media. De toegang, koffie en thee zijn gratis en na afloop is er een informeel samenzijn. Voor meer informatie: fnv.nl/kiessociaal of T 06 12231265.

FNV IJmond Verkiezingsdebat: Dinsdag 6 maart 19:30 - 21:30 uur, gemeentehuis Beverwijk, Stationsplein 48 (zaal open: 19:00 uur).

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing