Grote drukte verwacht bij balies burgerzaken

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Vanaf 26 juni 2012 hebben kinderen een eigen reisdocument nodig. Ouders zijn door het ministerie van Binnenlandse en Koninkrijkszaken per brief geïnformeerd over de wetswijziging. In die brief stelde het Ministerie dat zij alleen een paspoort of ID-kaart voor een kind dat nu nog staat bijgeschreven bij de ouder kan garanderen voor de zomervakanties als dat is aangevraagd voor 1 mei 2012! Wordt voor een bijgeschreven kind een paspoort of ID-kaart na 1 mei aangevraagd, dan wordt dat reisdocument pas na 1 september geleverd.

Door bovenstaande verwacht de gemeente dat heel veel ouders met kinderen naar het Stadhuis komen. Daarom wordt het op meerdere momenten van de week erg druk aan de gemeentelijke balies. De wachttijden lopen soms op tot boven het uur, ondanks een maximale inzet van medewerkers.

Kinderen moeten erbij zijn als een paspoort voor ze wordt aangevraagd. Als u lange wachttijden wilt voorkomen, kom dan vooral op de ochtenden! Dan wordt de minste drukte verwacht, aangezien kinderen dan nog op school zitten.

In het digitaal loket op www.beverwijk.nl kunt u lezen wat u moet meenemen om een paspoort of ID-kaart aan te vragen.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl