Grote interesse in techniek bij ouders

Door: Jan Pronk

IJMOND - Meer dan 250 ouders uit de IJmond hebben op donderdag 6 oktober samen met hun kind het Promotie Event Techniek (PET) bezocht. Sporthal Beverwijk werd voor dit evenement omgetoverd in 7 werelden van techniek waarin de ouders samen met hun kind allerlei techniek doe-workshops en activiteiten konden doen. PET is onderdeel van de Techport Technologieweek.

Techport organiseert in één week zes evenementen waarin kinderen kunnen ervaren en ontdekken wat techniek en technologie is. Op deze manier wil Techport meer kinderen interesseren voor het werken en leren in de techniek en technologie. Er werden naast een evenement voor ouders met hun kinderen, ook evenementen georganiseerd voor basisscholen, voortgezet onderwijsscholen en leerkrachten van het basisonderwijs. Mark Denys, voorzitter Techport: "Landelijk is er een groot tekort aan technici. Vooral in de IJmondregio, waar de maak- en onderhoudsindustrie groot is. Techport vindt het belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd en op meerdere momenten in hun schoolcarrière in aanraking te laten komen met techniek. Door ze enthousiast te maken en te laten zien dat het werken in de techniek heel erg divers is, hopen wij dat meer kinderen kiezen voor een opleiding in de techniek."

Het beste voor je kind

Ouders spelen een belangrijke rol in de keuze van een vervolgopleiding van hun kind. Als ouder wil je gewoon het beste voor je kind. Een mooie opleiding met garantie op een toekomstbestendige baan en een goed salaris. Mark: "Tijdens een speciale middag voor ouders samen met hun kind hebben we laten zien dat een keuze voor techniek dit mogelijk maakt. Techniek is namelijk overal. In de zorg, bouw, voeding, media, industrie, wetenschap en natuurlijk de energietransitie."

Techport Technologieweek in cijfers

1 week, 6 evenementen, 7 werelden van techniek, 3634 leerlingen, 52 basisscholen, 7 voortgezet onderwijsscholen, 253 ouders met kinderen, 74 leerkrachten, 36 betrokken bedrijven, 53 workshops, 21 bedrijfsbezoeken.

Techport Technologieweek werd mede mogelijk gemaakt door:
Nova College, Provincie Noord-Holland, Gemeente Velsen, Gemeente Heemskerk, Gemeente Beverwijk, Spoorzone Beverwijk, VanDerEng B.V., InstallatieWerk Noord, De Bie Buitenwerk, TenneT, Harsveld Apparatenbouw BV, Tata Steel, KenzFigee, Blok System Supply, Hoogewerf Engineering, HVC, Crown Van Gelder, Skills, Dali College, Gymnasium Felisenum, Stichting MyTec-Bedrijven, Bouwmensen KZW, Tetrix, e2 Young Engineers Haarlem, Ichthus Lyceum, Wij Techniek, Technisch en Maritiem College Velsen, Lexlab, Stichting Nieuwe Makers, Stichting Junior IOT, Hogeschool Inholland Alkmaar, Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP), Citymarketing Velsen | ijmuiden.nl, Sterk Techniekonderwijs, SMC, InnoMax, KIM Plus Delta, Post Staalbouw, Selmers en Lashuis Haprotech.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing