Grote prijs voor innovatief verduurzamingsplan maakindustrie

Door: Ab Jenema

IJMOND - De regio IJmond is één van de meest krachtige maakindustrieregio’s van Nederland. Een veelvoud aan bedrijven produceert halffabricaten of eindproducten, is toeleverancier of levert onderhoud aan de maakindustrie. Innovatie wordt steeds belangrijker om concurrerend te blijven.

De komende jaren moeten bedrijven nog veel duurzamer produceren. De transitie van fossiele naar groene energie, de vermindering van emissie, circulair produceren en efficiënte productie zijn de belangrijkste thema’s waar de industrie de komende decennia een antwoord op moet vinden. Ook hierbij is innovatie het toverwoord.

Daarom biedt Techport een acceleratorprogramma aan - inclusief bedrag van 25.000 euro - voor de inzender van het beste idee voor verduurzaming van de regionale maakindustrie: de Techport Innovation Challenge. Met het geld kan het idee verder worden uitgewerkt. Een mooie uitdaging voor gevestigde bedrijven en nieuwkomers, die er tevens voor zorgt dat de IJmond ook in de toekomst een toonaangevende maakindustrieregio blijft.

Van kleine zelfstandige tot grote multinational of studententeam, iedere onderneming of onderwijsinstelling kan een team samenstellen om aan de Techport Innovation Challenge deel te nemen. Zij gaan aan de slag met een creatief en baanbrekend idee voor het verduurzamen van de maakindustrie. Hoe? Dat bepalen ze helemaal zelf. Het idee moet in elk geval op 4 maart 2018 ingeleverd zijn. Aanmelden kan via www.techport.nl.

Een jury buigt zich over de inzendingen en selecteert de vijf beste teams. Een week later vinden twee selectiedagen plaats, waarop deze teams een intensieve training krijgen. Ze werken hierin aan het door hen bedachte idee. Aan het einde van deze selectiedagen worden de ideeën aan de jury gepresenteerd en wordt het beste team gekozen.

Het winnende team ondergaat de GO!-NH/Techport Accelerator, een programma van drie maanden dat is bedoeld om het idee verder te ontwikkelen. In slechts drie maanden tijd wordt dan het werk verzet dat een gemiddelde ondernemer in een jaar tijd verricht om tot het gewenste resultaat te komen. Op 14 juni 2018 is het Demo Day. Dan wordt het concept gepresenteerd aan mogelijke investeerders en afnemers.

Voor de deelnemende bedrijven lonkt niet alleen de financiële beloning. Via Techport krijgen deze ‘innovators’ ook toegang tot een groot zakelijk netwerk en komen andere vormen van financiering binnen handbereik.

De Techport Innovation Challenge Duurzame Maakindustrie wordt mede mogelijk gemaakt door IJmond Samenwerking, Provincie Noord-Holland, GreenBiz IJmond, OV IJmond, Innomics Enterprise Accelerator en Techport.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing