Gulle gift voor scoutingvereniging

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Algemeen directeur Mark Bouma van de Meergroep heeft namens de kringloopwinkel Uitgeest een cheque ter waarde van € 1000,- uitgereikt aan scoutinggroep Admiraal van Kinsbergen. Voorzitter Hans Mooyman, bestuurslid Tom Leussink en welpenleider Mark Witte namen de cheque in ontvangst.

Het was destijds de bedoeling dat alle 3 de Beverwijkse land scoutinggroepen een nieuw gebouw zouden krijgen. Maar toen de gebouwen van twee van deze groepen onbruikbaar werden (één doordat het tot twee keer toe is afgebrand, de ander omdat het in te slechte staat was), werd besloten hen gezamenlijk in een nieuw gebouw onder te brengen. En was er geen geld meer voor de nieuwbouw ten behoeve van scoutingvereniging Admiraal van Kinsbergen, dus er zit niks anders op dan een grondige opknapbeurt van het huidige pand.

Tijdens een overleg met de Vrijwilligerscentrale Beverwijk/Heemskerk ontstond het idee om hier scholieren voor in te zetten in het kader van de maatschappelijke stages. Hiervoor bracht de Vrijwilligerscentrale de Admiraal van Kinsbergengroep in contact met het Kennemercollege Beroepsgericht. Deze school gaat dit jaar voor het eerst van start met maatschappelijke stages bij organisaties. Afgesproken is dat op zaterdag 17 maart 17 scholieren aan de slag zullen gaan tijdens de Landelijke NL DOET. Dit is het grootste landelijke vrijwilligersevenement waarbij iedereen zich voor een dag in kan zetten voor de maatschappij. Dit betekent dat het team van leerlingen wordt aangevuld met vrijwillige klussers en leden van de vereniging. Daarmee zitten ze nu op zo’n 25 man die zich op deze dag in gaan zetten om het gebouw opnieuw in de verf te zetten en reparaties uit te voeren. Wie mee wil helpen is van harte welkom en kan zich aanmelden via de landelijke website www.nldoet.nl of direct contact opnemen met scoutinggroep de Admiraal van Kinsbergen  [email protected]. Voor meer informatie over andere NL Doet klussen of vrijwilligerswerk kunt u terecht bij de Vrijwilligerscentrale op 0251-676886, [email protected].

De kringloopwinkels van de Meergroep reiken ieder kwartaal een cheque uit aan een zogenaamd goed doel in de omgeving om haar maatschappelijke betrokkenheid te tonen. De kringloopwinkel krijgt dagelijks goederen aangeleverd van particulieren en wilt met de opbrengst graag iets terug doen voor de maatschappij.

Weet u een goed doel die in aanmerking zou kunnen komen voor een schenking van de Meergroep kringloopwinkel? Stuur dan een e-mail naar [email protected] onder vermelding van ‘goed doel’.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing