Gunning herinrichting Oosterwijk aan MNO Vervat

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK – Op donderdag 6 januari 2011 heeft de gemeente Beverwijk op basis van prijs en kwaliteit het Design & Construct contract "Oosterwijk 1ste fase" gegund aan MNO Vervat. De klus bestaat uit het ontwerpen en realiseren van de herinrichting in Oosterwijk tussen de Waalstraat en Merwedestraat. Naast de prijs is ook de geboden kwaliteit van MNO Vervat doorslaggevend voor de gunning van het contract. De werkzaamheden zijn op 30 november 2010 openbaar aanbesteed en vier bedrijven hebben zich ingeschreven voor de klus. Inmiddels is het contract tussen de gemeente en MNO Vervat door beide partijen ondertekent. De uit te voeren werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de riolering. De huidige riolering wordt vervangen door een gescheiden stelsel. Er wordt open water in de Lek-, Geul- en Eemstraat aangelegd en er worden speelplaatsen in de openbare ruimte aangelegd. De bestaande groenvakken worden opgeknapt en in sommige gevallen voorzien van nieuwe beplanting. Verder worden nieuwe bomen geplant en oude exemplaren vervangen. Ook worden ondergrondse huisvuilcontainers in deze wijk ingepast. Tot slot worden de rijwegen en de parkeervakken vernieuwd. In de weg worden snelheidsremmers aangelegd.

Planning
Bovengenoemde werkzaamheden worden tussen januari 2011 en april 2011 verder uitgewerkt tot een definitief ontwerp. In mei 2011 starten de eerste werkzaamheden. Deze gaan ongeveer tot het einde van 2011 duren. De start van de werkzaamheden wordt uiteraard gecommuniceerd met de bewoners en bedrijven.

Inspraak
De herinrichting is ingegeven door de noodzaak het riool te vervangen in de wijk. Verder is er in de wijk sprake van wateroverlast. Deze herinrichting gaf de gemeente de kans de openbare ruimte te verfraaien en door open water te creëren wordt het wateroverlastprobleem opgelost. In 2008 zijn de plannen in concept voorgelegd aan een kleine groep bewoners, die hierop positief reageerden. Daarna zijn de plannen in op 5 maart 2009 tijdens een informatiebijeenkomst besproken. Na deze bijeenkomst zijn de plannen op het gebied van de boomstructuur aangepast. In datzelfde jaar heeft het college het herinrichtingsplan vrijgegeven voor inspraak. De inspraakbijeenkomst is gehouden op 1 oktober 2009. Het college heeft het uiteindelijke ontwerp op 23 februari 2010 vastgesteld.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl