Halve Maan snel terug naar oude situatie

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK – De gemeente start op maandag 28 februari 2011 met werkzaamheden om de voorrangssituatie op de Halve Maan terug te brengen naar de oude situatie. Tijdens het werk regelen verkeersregelaars het verkeer. De weg hoeft daarmee niet te worden afgesloten. Afhankelijk van het weer moet alles op vrijdag 4 maart 2011 klaar zijn. Na de werkzaamheden is de situatie weer als volgt:

     

  • Verkeer komend vanaf de Velserweg/Stationsplein (t.h.v. station) moet weer voorrang verlenen aan verkeer komend van de Halve Maan/Wijckermolen.
  • Verkeer op de Halve Maan heeft in de nieuwe situatie weer voorrang op verkeer dat achter de bioscoop langs vanaf busstation en parkeerterrein Wijckerpoort komt.
  •  

Overig
De voetgangersoversteekplaats ter hoogte van bioscoop Cineworld wordt verbeterd. Deze wordt breder en krijgt ook een grotere opstelplek in de middenberm. Ook de route voor fietsers die komen vanaf de Wijckermolen en rijden richting de Halve Maan wordt verbeterd. Dit fietspad krijgt nu een rechte oversteek, waardoor deze ook voor automobilisten beter opvalt. Deze oversteek wordt op de weg gemarkeerd met rode verf.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing