Handbalsters Kennemer College naar finale

Door: Raimond Bos

Boven v.l.n.r.:

BEVERWIJK - Nadat al eerder deze maand de voetballers en voetbalsters van het Kennemer College zich plaatsten voor de Nederlandse kampioenschappen voor scholen, was het nu de beurt aan de handbalsters. Ook zij wisten een plek op het NK in de wacht te slepen.

De verwachtingen waren hooggespannen, omdat de handbalsters allen samenspelen bij de A-junioren van DSS en vijf spelers vorig jaar ook deel uitmaakten van het schoolteam, dat toen derde van Nederland werd. In de poulewedstrijden werd met ruime winst gewonnen van scholen uit Purmerend, Hoorn en Schagen. De finale tegen het Martinus College uit Grootebroek werd een echte thriller. Een vroege achterstand bracht het team niet uit balans, maar gaf juist de impuls om er een schepje bovenop te doen, zodat vlak voor tijd de winnende 9-8 op het scorebord verscheen.

De meiden zullen op vrijdag 13 juni 2014 het Kennemer College vertegenwoordigen op de landelijke finaledag voor schoolsporten, 'Olympic moves' te Amsterdam. De komende maand probeert het Kennemer College zich ook te plaatsen met de sporten basketbal, hockey en natuurlijk streetdance, waarmee zij vorig jaar Nederlands kampioen werden. De schoolteams voetbal strijden 8 mei 2014 op het Nederlands kampioenschap, de meisjes verdedigen daar hun titel (de afgelopen twee jaar wist het Kennemer College ook met deze sport Nederlands kampioen te worden).

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing