Hans en Theo leiden je rond in het Fort bij Krommeniedijk

Door: Jan Pronk

Foto: Ronald van Wijk

NOORDHOLLAND - Laat je op zaterdag 16 juli rondleiden door het Fort bij Krommeniedijk. De gidsen Hans en Theo van Landschap Noord-Holland weten (bijna) alles van het fort en kunnen je er smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over vertellen.

Fort bij Krommeniedijk is één van 46 forten van de Stelling van Amsterdam. Gebouwd tussen 1880 en 1914 en sinds 1996 UNESCO Werelderfgoed. Ontdek meer over de geschiedenis van dit fort, hoe de soldaten sliepen en hoe het 'kiekeboe' kanon werkte, en later een prachtig uitkijkpunt werd. De gidsen laten je alles zien.

Fort van de Stelling van Amsterdam

Heb je weleens een fort van de Stelling van Amsterdam van binnen bekeken? Wat was de aanleiding om de Stelling van Amsterdam te bouwen en wat betekende dat voor Amsterdam?

Wil je graag meer weten wat er zich in de verschillende periodes in en rond het fort bij Krommeniedijk heeft afgespeeld en bijvoorbeeld weten wat "een kazemat" is? Kom dan de 16e juli langs.

Fort K'IJK ligt aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. Het fort is onder beheer van Landschap Noord-Holland en opengesteld voor publiek.

Je kan voor of na de rondleiding ook nog een audiotour volgen over de Stelling en de omliggende natuur en genieten van een drankje en een hapje in de Theeschenkerij. Kortom, Fort K'ijk is een bezoek meer dan waard!

De rondleiding is minder geschikt voor jonge kinderen.

Rondleiding: zaterdag 16 juli van 13.30 tot 14.45 uur
Waar: Fort K'ijk, Lagendijk 22, 1911 MT Uitgeest
Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing