Hardlopen met je gevoel

Door: Ab Jenema

IJmond - NewLifeCoach en Mindfulness trainer Kelly Schockman geeft sinds januari les in mindful sporten in de gemeente Velsen. Met trots presenteert zij haar nieuwe initiatief: Mindful Run Beverwijk. Hiermee is Mindful Run Beverwijk de 130e locatie van het Nationale Mindful Run in Nederland en België.

Het populaire Mindful Run gebruikt in al haar activiteiten de unieke combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen. Het is meer hardlopen met een t, met je hart lopen. Het gaat om je bewustzijn, voelen wat je doet. Met als resultaat meer energie, betere focus en makkelijker lopen. Mindful Run is voor zowel de beginnende als gevorderde hardloper. Mindful Run is daarnaast voor iedereen die door middel van sportief bezig zijn manieren wil aanleren om in het dagelijkse leven relaxter te blijven. Je leert technieken die je niet alleen als sporter ten goede komen, maar ook buiten het sporten om. Met de duinen, strand en zee om de hoek, is regio Beverwijk de perfecte locatie om alle elementen van het programma samen te laten komen.

Wat maakt Mindful Run zo uniek? 
Kelly Schockman:“We presteren op ons best wanneer we IN het huidige moment zijn. Dus iedere keer dat onze geest afdwaalt, lijdt onze prestatie daaronder. Om die reden is het zo belangrijk om deze kwaliteiten te ontwikkelen. Spieren groeien en worden sterker als we rusten, niet terwijl we trainen. Het is dus belangrijk om genoeg van de juiste soort rust te krijgen. Meditatie helpt je te ontspannen en onderzoek heeft aangetoond dat het ook de kwaliteit van de slaap verbetert. Daarbij reduceert meditatie stress, het vermindert de productie van cortisol, adrenaline en andere potentieel schadelijke stoffen in ons lichaam. Stoffen die zorgen voor een verhoogde spierafbraak en vetopbouw, twee zaken die veel mensen willen voorkomen. Mindful Run is voeding voor lichaam en geest. Waarschijnlijk spreekt de trainingsvorm in eerste instantie meer vrouwen aan, omdat het zweverig klinkt en dat trekt mannen niet zo aan, maar dat is het dus juist helemaal niet.’

 

Goed doel steunen en aan je conditie werken
Kelly Schockman zal in november 2017 een grensverleggend fietsavontuur in Nicaragua afleggen voor Cycle for Plan. ‘Samen maken we de wereld een stukje mooier’ is het credo van de Mindful Run trainer. Door 600 kilometer in 6 dagen te fietsen gaat zij de strijd aan tegen tienerzwangerschappen en zet zij zich in om levens van meisjes in Nicaragua positief te veranderen. Deelnemers aan de fietstocht halen minimaal € 4.000 op om het doel te ondersteunen. En dat is waar Kelly nu druk mee bezig is. De opbrengsten uit de Mindful Run sessies in Beverwijk zullen ten goede komen aan dit doel.

In samenwerking met Intersport Veldhuis is het mogelijk op woensdagavond 29 maart van 19.30-20.30 uur kennis te komen maken met Mindful Run. Deze kennismakingsclinic is gratis. Deelnemers wordt gevraagd om een vrijwillige kleine bijdrage voor Cycle for Plan Nicaragua.

Een Mindful Run sessie bestaat uit vijf trainingen van anderhalf uur. Een eerste groep gaat van start op vrijdagochtend 31 maart, een tweede op maandagavond 3 april. Voor een groepsles kost deelname aan de vijf trainingen 95 euro. Meer informatie? Zie de website www.newlifecoach.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing