Havenfestival organiseert fotowedstrijd

Door: Ab Jenema

Foto Ton Heijnen

IJMOND - Hoe fotogeniek is IJmuiden eigenlijk? Om daar achter te komen organiseren het Havenfestival IJmond en de foto-Facebookpagina Een IJmuidenaar leeft dit voorjaar een grote fotowedstrijd. De winnende foto’s worden tijdens het Havenfestival op 17 en 18 juni 2017 tentoongesteld en als IJmuiden Rauw aan Zee-ansichtkaart uitgedeeld op de Trawlerkade.

Hobbyfotografen worden van harte uitgenodigd hun mooiste foto uiterlijk 30 april te mailen naar [email protected]. Er zijn vijf categorieën: visserij, havens, strand, scheepvaart en omgeving (natuur, stad, evenementen). Per categorie mag maximaal één zelfgemaakte foto per persoon worden ingestuurd.

Een vakjury selecteert tien foto’s per categorie die op Facebook worden geplaatst. Vervolgens kan iedereen via Facebook-likes stemmen op zijn of haar favoriete foto. De stemming sluit op 31 mei, waarna de winnende foto's worden afgedrukt op bouwhekdoeken die tijdens het Havenfestival verspreid over de kade te zien zijn. De winnende foto's worden beloond met een dinerbon te besteden bij een lokaal visrestaurant. Daarnaast mogen de winnaars de foto op bouwhekdoek na het Havenfestival mee naar huis nemen.

Omdat de winnende foto's op groot formaat worden afgedrukt moeten de ingezonden foto's met een goede camera zijn gemaakt. De in en rond IJmuiden gemaakte beelden mogen niet ouder zijn dan vijf jaar. Door de foto in te sturen geeft de maker automatisch toestemming voor promotioneel gebruik. Een logo- en tekstvrije foto dingt alleen mee als in de mail duidelijk staat vermeld waar, wanneer en door wie het beeld is gemaakt.

Het thema van het Havenfestival is Rauw aan zee. De organisatie haakt daarmee in op het brandconcept van IJmuiden en op de komst van de Hollandse Nieuwe.

De fotowedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Velsen (IJmuiden Rauw aan Zee), de foto-Facebookpagina Een IJmuidenaar leeft en Friso Huizinga Communicatie.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing