Hayo Boerema bespeelt orgel Grote Kerk

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Op vrijdag 7 augustus 2015 bespeelt Hayo Boerema het Christian Müllerorgel in de Grote Kerk. Boerema is sinds 2005 titulair organist van het imposante vier klaviers Marcussenorgel in de St. Laurenskerk te Rotterdam.  

Hayo Boerema (1972) studeerde orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Johann Th. Lemckert en kerkmuziek bij Marijke van Klaveren. Tevens behaalde hij er zijn aantekening improvisatie bij Jos van der Kooy. Hij won prijzen tijdens diverse concoursen en festivals, onder meer in Wenen (1998), Neurenberg (1999), Parijs (1999), St. Albans (2001), Nijmegen (2004) en Kotka (2005). Van zijn spel zijn diverse cd's verschenen, waaronder het integrale werk van Jehan Alain. Deze uitgaven zijn door de pers zeer positief ontvangen.

Op het programma staan werken van Bruhns, Sweelinck (Est ce Mars), Couperin, Mozart (Adagio in F), Bach (Passacaglia) en uiteraard, volgens traditie in de Grote Kerk, een orgelimprovisatie. Het concert begint om 20:00 uur, de Grote Kerk is te vinden aan de Kerkstraat 37a. De toegangsprijs bedraagt € 7,50 inclusief programmaboekje. Het volledige concertprogramma 2015 en informatie over de organisten zijn te vinden op onze website: www.pknbeverwijk.nl/orgelconcerten.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing