Heel Beverwijk Lekker Schoon

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Een team cliënten van de dagbesteding van Stichting SIG gaat helpen de Breestraat in Beverwijk schoon en afvalvrij te houden. Het gaat om een samenwerkingsproject van de SIG, gemeente Beverwijk en  winkeliers van de Breestraat. Maandag 3 december vond de kick-off plaats, met de overhandiging door wethouder Hanneke Niele van de werkjassen, onderdeel van de uniforme bedrijfskleding van het team. De werkkleding – jacks, sweaters en broeken – is gesponsord door de gemeente, de winkeliersvereniging Stichting Beverwijk Centrum en de SIG. Het schoonmaakteam werkt vanuit Buurtwinkel de Schans, waarin SIG en Stichting Welzijn Beverwijk samenwerken.

Onder het motto 'Heel Beverwijk Lekker Schoon' – goed zichtbaar op de werkkleding – zullen circa tien cliënten van de SIG helpen bij het verwijderen van zwerfvuil in de Breestraat, incl. winkelcentrum Beverhof. "Een mooi initiatief, want in een schone stad is het prettig wonen", zei wethouder Niele tijdens de uitreiking van de werkjassen. En waar het netjes en schoon is, zal het publiek ook minder snel afval op straat achterlaten, vervolgde ze. "Ik kom een keertje mee helpen bij het afval prikken", beloofde ze de cliënten van het Buurtwinkelteam.

Ook directeur Jan Kroft van de SIG toonde zich blij met het schoonmaakproject, omdat het past in de visie van de SIG, om cliënten zinvolle en sociaal verbindende dagbesteding aan te bieden. Ronald van Leeuwen, bestuurder van de winkeliersvereniging Stichting Beverwijk Centrum, reikte de sweaters uit, met complimenten voor het initiatief. Het nieuwe LEV-logo van de winkeliers (Lekker Eigenwijs Verrassend) staat prominent op de nieuwe werkjassen.

Het is de bedoeling dat cliënten van het buurtwinkelteam op termijn ook de zijstraten van de Breestraat afvalvrij helpen maken. Op aanvraag verrichten cliënten klusjes voor winkeliers en buurtbewoners.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing