Heemskerk aangesloten bij de Statiegeldalliantie

Door: Ab Jenema

HEEMSKERK - Al 72 Nederlandse gemeenten zijn nu partner van de Statiegeldalliantie. Zij vragen aan het kabinet Rutte om statiegeld dit jaar uit te breiden naar blikjes en kleine plastic flesjes. En het draagvlak voor statiegeld groeit razendsnel verder. De Statiegeldalliantie ging van start eind november. De teller van het totale aantal organisaties, bedrijven en gemeenten die aansloten bij het Nederlands-Belgische initiatief staat nu op een indrukwekkende 216 partners.

Ook de gemeente Heemskerk heeft zich aangesloten bij de Statiegeldalliantie, dankzij een motie van D66 die eind december 2017 raadsbreed is aangenomen. ‘Heemskerk is voorstander van het uitbreiden van statiegeld naar kleine flesjes en blikjes. Meer recycling van PET en aluminium dienen de grote ambitie op het gebied van circulaire economie. Door efficiënt gebruik van grondstoffen wordt minder CO2 uitgestoten en worden minder waardevolle grondstoffen verbrand.’

De vraag van al die partners aan de regering is dezelfde: “Voer in 2018 statiegeld op alle plastic flesjes en blikjes in.” De druk op het kabinet-Rutte en de Tweede-Kamerleden om te beslissen om statiegeld uit te breiden wordt zo steeds groter. Op 15 maart houdt de Tweede Kamer een Algemeen Overleg over statiegeld.

Kijk voor meer informatie en voor de lijst met deelnemende organisaties op www.statiegeldalliantie.org.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing